Στο Βενιζέλειο ο Αλ. Καλοκαιρινός: «Προτεραιότητά μας η Δημόσια Υγεία στον Δήμο Ηρακλείου»

Συνάντηση με τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου

Όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη Δημόσια Υγεία στο Δήμο Ηρακλείου τέθηκαν επί τάπητος στις παραγωγικές και ουσιαστικές διαδοχικές συναντήσεις που είχε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, με την αναπλ. Διοικήτρια του νοσοκομείου Ελευθερία Κωστάκη, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν τα δεδομένα και οι τρόποι συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Βενιζέλειο σε διάφορα επίπεδα προς όφελος των δημοτών και της πόλης γενικότερα. Κυρίαρχο θέμα στη συζήτηση η αξιοποίηση των κληροδοτημάτων του Πανάνειου και η αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου η οποία δρομολογείται καθώς έχουν ωριμάσει οι μελέτες και μπορεί να απορροφήσει κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ. Η κα. Κωστάκη ζήτησε ο Δήμος να συμβάλλει στις υποδομές γύρω από το Πανάνειο, να υποστηρίξει το έργο  με παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο και να βοηθήσει ώστε να εξευρεθεί χώρος ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου για τη στέγαση της νοσηλευτικής σχολής.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Καλοκαιρινός, αναφορικά με την αξιοποίηση των ακινήτων του κληροδοτήματος του Πανάνειου, επεσήμανε ότι  η επόμενη Δημοτική Αρχή θα κληθεί να αποφασίσει για τον ακριβή σχεδιασμό σύμφωνα με τις ανάγκες των ανθρώπων στο Δήμο και να τον υλοποιήσει. «Δίνουμε εξέχουσα προσοχή και σημασία για την μέγιστη καλή αξιοποίηση των ακινήτων του κληροδοτήματος» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε ό,τι χρειαστεί για να είναι ολοκληρωμένο το έργο αποκατάστασης του κτιρίου του Πανάνειου για την επίτευξη του οποίου έχει γίνει, όπως είπε, σπουδαία δουλειά.

Όσον αφορά γενικότερα τα θέματα υγείας, ο Αλέξης Καλοκαιρινός επανέλαβε τη σταθερή θέση τόσο του ίδιου προσωπικά όσο και της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» ότι ο Δήμος ανεξάρτητα εάν είναι ή όχι αρμοδιότητά του πρέπει να ενδιαφέρεται για την υγεία των Δημοτών και θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε πρωτοβουλία ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορεί να ενταχθεί σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό, όπως ανέφερε, η δημιουργία ειδικών δομών για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού καθώς υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να επιχειρηθεί η δημιουργία τους και η συνεργασία Δήμου –  Βενιζελείου σε προγράμματα αρωγής και πρόληψης που μπορούν να εφαρμοστούν π.χ. σε σχολεία.
Στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Καλοκαιρινός  με γιατρούς και νοσηλευτές του Βενιζελείου Νοσοκομείου, συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν με κυρίαρχο την έλλειψη προσωπικού και την υποστελέχωση των κλινικών, με αποτέλεσμα, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, να δέχονται μεγάλη πίεση. Επίσης, ζητούν από το Δήμο στενότερη συνεργασία μεταξύ των Κοινωνικών Υπηρεσιών του και του Βενιζελείου για τα κακοποιημένα παιδιά, την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αδέσποτων, τη διευθέτηση του κυκλοφοριακού στην λ. Κνωσσού που δυσκολεύει την πρόσβαση στο νοσοκομείο, τη συνδρομή της Υπηρεσίας Πρασίνου  στη φροντίδα του άλσους και του περιβάλλοντα χώρου που περικλείει το Βενιζέλειο, κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί