Ο Τσίπρας, ο Κασσελάκης, ο Μητσοτάκης και οι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες που ελέγχουν και τη σκέψη μας μέσω των μμε

Του Γιώργου Δημητρίου

Ο αληθινός πρωθυπουργός της χώρας κ. Βαρδινογιάννης, μαζί με τους ΄΄αντιβασιλείς΄΄ κυρίους Μαρινάκη, Αλαφούζο, Κυριακού κλπ, ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, έχουν καταλάβει τη χώρα με ΄΄θεσμική εκτροπή΄΄ φυσικά μέσω μιας ελεγχόμενης κοινής γνώμης και μιάς μορφής προσχηματικών εκλογών. Ο κ. Κασσελάκης, όπως του απέδωσαν χωρίς να το πει, θα ΄΄ξεδοντιάσει΄΄ τους δημοσιογράφους των κυρίων αυτών, αλλά φυσικά πρέπει να κοιτάξει πιο πάνω… Οι παραπάνω κύριοι αποφασίζουν πότε να σβηστούν πρόστιμα, πότε θα πληρώσουν δάνεια, πότε και αν πληρώσουν τηλεοπτικές άδειες, πότε θα καλύψουν τραπεζικά ελλείματα δισεκατομμυρίων ή θα τα γράψουν στο χιόνι, πότε -αν και πόσο θα φορολογηθούν τα ΄΄απρόβλεπτα΄΄έσοδά τους, και ό,τι χρειαστούν… με τον ΄΄ υπηρέτη των έξι αφεντάδων ΄΄ Μητσοτάκη.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Αυτή η΄΄θεσμική εκτροπή΄΄προκαλείται από τα νομιμότατα συμφέροντα των ιδιοκτητών ΜΜΕ και τα συμφέροντα των δημοσιογράφων τους οι οποίοι εξασφαλίζουν μεν εισοδήματα δυσανάλογα των προσόντων τους αλλά όλο αυτό εχει κόστος για αυτούς. Τα αφεντικά τους είναι επιχειρηματίες και κάνουν το΄΄σωστό΄΄να επιδιώκουν το κέρδος ευκαιρίας που τους προσφέρουν΄΄επίορκοι΄΄πολιτικοί. Η μεγάλη πλειοψηφία αρχισυντακτών και παρουσιαστών βγάζει ασυνείδητα ψυχολογικά συμπλέγματα από την απροκάλυπτη παραχάραξη του λειτουργήματός τους στην προσπάθεια να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Μιά σφοδρή << σύγκριση συμφερόντων >> και ένα τσαλαπάτημα των όποιων εσωτερικών αξιών διαθέτουν μέσα τους. Έτσι παράγουν φθόνο και ζήλια για ό,τι και όποιον δεν τους μοιάζει από την άποψη της εντιμότητας, της ηθικής και των αξιών που οι ίδιοι από συμφέρον παραβιάζουν.

Ο Τσίπρας εντιμότατος διαχειριστής του δημοσίου χρήματος και ο Κασσελάκης να μην έχει διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ στην διεφθαρμένη Ελλάδα, χωρίς αμφιβολία είναι έντιμα άτομα. Αυτό ως εικόνα φυσιολογικά ενοχλεί τους χειραγωγημένους δημοσιογράφους και βγάζουν φθόνο για τέτοιες προσωπικότητες.

Αντίθετα ο Μητσοτάκης, η επιτομή της πολιτικής διαφθοράς, αναξιοκρατίας κλπ είναι για αυτούς ο καταλληλότερος για να ηρεμεί την δημοσιογραφική τους΄΄συνείδηση΄΄. Ο Κασσελάκης δεν έχει πολιτικές θέσεις και τις είχε ο Μητσοτάκης που μεταβίβασε τη λαϊκή εξουσία σε έξι ολιγάρχες και στους φθονούντες. Αυτές τις πολιτικές έκανε ο Μητσοτάκης και δεν τις είπε προεκλογικά..

Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΑΛΛΟ ΖΗΛΙΑ ΑΛΛΟ ΦΘΟΝΟΣ

Προκαλεί ζήλια στους συνυποψηφίους του ακόμη και σε δημοσιολογούντες σαν τους κ. Κούγια, Λιάγκα κλπ. Προκαλεί το φθόνο στους ΄΄ανέντιμους΄΄ χειραγωγημένους δημοσιογράφους. Ο Κασσελάκης, όπως και ο Τσίπρας, δέχεται επιθέσεις φθόνου γιατί οι φθονούντες αισθάνονται άσχημα με τον εαυτό τους αλλά χωρίς να ξέρουν το γιατί. Ο φθόνος τους είναι σκιώδης, ασυνείδητος και ενεργούν παθητικά-επιθετικά, προσπαθώντας να καταστρέψουν αυτό που οι ίδιοι δεν είναι: ΄΄ έντιμοι-ακέραιοι ΄΄ .

Ο φθόνος τους έχει τις ρίζες του στη χαμηλή αυτοπεποίθηση-αυτοεκτίμηση. Οταν τους υποχρεώνουν να ψάξουν το σπίτι που έκανε διακοπές ο Τσίπρας αλλά όχι πώς η οικογένεια Μητσοτάκη έγινε βαθύπλουτη από την πολιτική χωρίς τα μέλη της να ασκούν κάποιο άλλο επάγγελμα, τότε για ποιά δημοσιογραφική ακεραιότητα να μιλάμε; Ακόμη και αυτοί έχουν ασυνείδητες τύψεις. Οι φθονούντες δημοσιογράφοι μπορεί συχνά να συγκρίνουν την εικόνα εντιμότητας Τσίπρα και Κασσελάκη και να << απελπίζονται >> , να αισθάνονται πολύ άσχημα και από την κριτική που δικαίως τους ασκείται να ευρίσκονται διαρκώς σε θέση αδυναμίας.. Εξευτελίζουν από αυτό που τους κάνει να νιώθουν << Λιγότεροι από >> .

Ετσι κάνουν τους Τσίπρα, Κασσελάκη να αισθάνονται άσχημα με τους παρακάτω τρόπους.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΘΟΝΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

1) Οι φθονούντες βάζουν κάτω τον Τσίπρα και τον Κασσελάκη και τον κτυπούν – είτε φανερά, είτε διακριτικά.

2) Προσπαθούν να προκαλέσουν αντιδράσεις από θυμό μέχρι τη θλίψη και την οργή.

3) Θα υπονομεύσουν τη γνώμη και τη στάση του Κασσελάκη μέχρι να αρχίσει ο ίδιος να αμφιβάλει για τον εαυτό του. Ο,τι έκαναν στον Τσίπρα.

4) Θα επιδεικνύουν τις ψευτιές του Μητσοτάκη ως έργο κι ως επιτεύγματα ενός συγκροτημένου ηγέτη ενώ πρόκειται για χαζοχαρούμενο πολιτικό αλλά και πολύ κακό χαρακτήρα με έλλειψη ενσυναίσθησης και αξιών, υπηρέτη συμφερόντων

5) Θα χρησιμοποιήσουν τον << Σαρκασμό >> μεταμφιεσμένο σε << χιούμορ >> για να κοροϊδέψουν – να χλευάσουν τα πιστεύω του Κασσελάκη, όπως έκαναν με τον Τσίπρα.

6) Θα περιμένουν παθητικά και με υπομονή να γλιστρήσει ο Κασσελάκης ώστε να γίνουν χαρούμενοι λέγοντας << εγώ σου τα είχα πεί >> όπως είπαν στον Τσίπρα όταν υπέκυψε στις πιέσεις της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού και υπέγραψε όχι απλά το μνημόνιο αλλά ένα ταπεινωτικό μνημόνιο. Τόσο ταπεινωτικό ώστε να αποτελέσει την επαναφορά της΄΄κλεπτοκρατίας΄΄ στην εξουσία. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Είδαμε και αυτούς πού τάχα είχαν προγραμματικό λόγο αλλά όχι μόνο δεν είχαν αποδείξεις για τις ικανότητές τους αλλά τα έκαναν όλα λάθος. Ο Κασσελάκης συνδέεται με το Σύριζα περισσότερο από όλους τους άλλους σε ένα ζωτικό σημείο. Είναι απολύτως συμβατός με την εντιμότητα του κόμματος και ο μόνος γνώστης να ανατρέψει χωρίς επαναστατικές “επιχειρήσεις” τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια. Γνωρίζει την Αμερική που έχει κατοχυρώσει ένα αντι-τραστ Σύνταγμα. Ενας Σκουρλέτης ή ένας Φίλης θα φεύγει από το κόμμα και εκατό θα έρχονται….

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί