Η πρώτη ανοικτή εκδήλωση της παράταξης «Λασίθι ώρα ευθύνης»

Η δημοτική Παράταξη «Λασίθι ώρα ευθύνης» πραγματοποίησε την εκδήλωση παρουσίασης των 71 υποψηφίων της αλλά και των βασικών προγραμματικών θέσεων της.

Η αίθουσα Αντώνης Βορεάδης του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου γέμισε ασφυκτικά από πολίτες κάθε ηλικίας που θέλησαν, μαζί με τον επικεφαλής της Παράταξης, Γιώργο Αθανασάκη, και τους υποψήφιους συμβούλους του, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα πως στις 8 Οκτωβρίου ο τόπος γυρίζει σελίδα και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία και προοπτικές.
Νωρίτερα, δίπλα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Τζερμιάδων, τελέσθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Παράταξης, τα οποία επίσης τίμησαν με την παρουσία τους πολυάριθμοι δημότες.
Στην αίθουσα του Δήμου η εκδήλωση, που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από προεκλογικές συγκεντρώσεις σε μεγάλα αστικά κέντρα, ξεκίνησε με παρουσίαση των 71 υποψηφίων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο νίκης του Συνδυασμού.
Όλοι τους δημότες με κοινές ανησυχίες για το σήμερα και το αύριο του Δήμου Οροπεδίου αλλά και με μεγάλη διάθεση να προσφέρουν, ώστε ο τόπος να αναπτυχθεί ισόρροπα και αληθινά, κι όχι με λόγια που μένουν στα χαρτιά και στα συρτάρια.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αθανασάκης στην ομιλία του και σε επίπεδο δεσμεύσεων και ουσιαστικά προγραμματικών θέσεων προέταξε:
⦁ Από τις 9 Οκτωβρίου, τα δημοτικά συμβούλια θα είναι ανοικτά για όλους και δημόσια, όπως ορίζει ο Νόμος, πράγμα που, όπως είπε, κάποιοι μέχρι σήμερα ξέχασαν.
⦁ Κάθε χρόνο θα γίνεται αναλυτικός απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής, όπως και πάλι ορίζει ο Νόμος, πράγμα που επίσης κάποιοι ξέχασαν.
⦁ Το «Λασίθι ώρα ευθύνης», καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του , θα είναι σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία, θα είναι σε διαρκή διάλογο με τους πολίτες του, γιατί μόνο εκείνοι τελικά ξέρουν τι πραγματικά χρειάζεται η καθημερινότητά τους.
⦁ Θα δοθεί λόγος και θα είναι διαρκής η συνεργασία με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, τις υπηρεσίες, το Κέντρο Υγείας , το Γηροκομείο, που απαξιώνεται, τους διευθυντές των σχολείων.
⦁ Το «Λασίθι ώρα ευθύνης» δεν θα είναι κλεισμένο σε ένα γραφείο.
Αναφορικά με τις προτεραιότητες που θέτει η Παράταξη, ως αυριανή Δημοτική Αρχή, ο κ. Αθανασάκης είπε:
Νερό
«Άμεσος στόχος του Συνδυασμού μας η αποκατάσταση του βασικότερου προβλήματος όλων: του νερού. Ζούμε στο Οροπέδιο Λασιθίου, ζούμε στο 2023, για να μην φτάνει σε όλα τα σπίτια επαρκές και καθαρό νερό; Προσωπικά, ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΩ.
Το «Λασίθι ώρα ευθύνης» είναι εδώ και προτείνει τη δημιουργία τρίτης λιμνοδεξαμενής, ώστε να μην χάνουμε ούτε μία σταγόνα νερού για τον πρωτογενή τομέα. Μια τέταρτη λιμνοδεξαμενή θα λύσει οριστικά και το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν τα χωριά μας», υπογράμμισε.
Αποχέτευση
Ακόμα στάθηκε στο ζήτημα της αποχέτευσης λέγοντας:
«Ζούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, και δεν έχουμε αποκαταστήσει το χρονίζον ζήτημα των αποχετεύσεων;
Στην προγραμματική συμφωνία για τον Αποσελέμη, υπάρχει μελέτη για το αποχετευτικό δίκτυο, μελέτη που δεν έχει ακουμπήσει κανείς εδώ και χρόνια. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ο αρμόδιος για αυτό το έργο, σε συνάντηση που είχαμε δηλώνει σύμφωνος με την πρότασή μας, δηλώνει σύμφωνος με όσα σχεδιάζουμε, και η διοίκησή του είναι έτοιμη για συνεργασία ώστε να μπει τέλος σε αυτήν την παθογένεια».
Νεολαία
Ως προτεραιότητα έθεσε ακόμα ο κ. Αθανασάκης τα θέματα που αφορούν στη νεολαία του Δήμου:
«Η παράταξή μας δεν ξεχνά τη νεολαία, τα θεμέλια του κάθε τόπου… Δεσμεύομαι ότι θα ασχοληθούμε, επιτέλους, σοβαρά με τα προβληματικά σχολικά κτήρια όπου το μάθημά γίνεται πια υπό τον φόβο ζημιών. Θα δώσουμε ουσιαστικές λύσεις και όχι μπαλώματα στους τοίχους όταν χιονίζει.
Δέσμευση μας και η δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου που θα δώσει λύση και ανακούφιση σε πολλές οικογένειες, που αδυνατούν, με τη δεδομένη κρίση, να παράσχουν στα παιδιά τους κάποια βοήθεια».
Στο σημείο αυτό ο κ. Αθανασάκης χαρακτήρισε ως ψεύτικη την όποια αναφορά του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Γιάννη Στεφανάκη αναφορικά με τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου: «Χρόνια τώρα αυτή η ενέργεια δεν γίνεται ποτέ πράξη, χρόνια τώρα αυτό το αίτημα για κοινωνικό φροντιστήριο έμπαινε στο συρτάρι! Θυμήθηκε ξανά δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές τους νέους μας μαθητές… φτάνει πια», τόνισε ο κ. Αθανασάκης.
Ακόμα στα σχέδια της Παράταξης είναι και η λειτουργία ενός Κέντρου Νεότητας. Μάλιστα για τη στέγαση του μπορεί να αξιοποιηθεί κάποιος από τους πολλούς αναξιοποίητους χώρους του Δήμου.
Θα είναι μια δομή που θα βασίζεται στον εθελοντισμό. Ένας ανοικτός χώρος για τους νέους του Δήμου που θα τους προσφέρει ευκαιρίες μάθησης, πολιτισμικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης.
Αγροτική Οδοποιΐα
Ο επικεφαλής της Παράταξης «Λασίθι ώρα ευθύνης» στάθηκε και στο ζήτημα της αγροτικής οδοποιΐας, που σήμερα έχει εγκαταλειφθεί.
«Είμαστε εδώ με ένα καλομελετημένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε όλο τον άξονα του κάμπου μας, που είναι στολίδι, και ας μην το βλέπουν…
Ξέρετε, ο Δήμος φρόντισε και ανανέωσε τον στόλο οχημάτων του, μία πάρα πολύ καλή ενέργεια. Το ξέρετε όμως ότι ο στόλος αυτός σαπίζει καθημερινά στο parking του Δήμου;
Γιατί ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοί του δεν προσλαμβάνουν προσωπικό να χειρίζεται τα μηχανήματα;
Γιατί αυτά τα οχήματα δεν είναι ήδη στη διάθεση των προβλημάτων των χωριών μας;
Γιατί αφήνουν το κενό να γιγαντώνεται;», διερωτήθηκε.
Τουρισμός-Πολιτισμός
Μεγάλο κεφάλαιο για το Οροπέδιο Λασιθίου και ο τουρισμός-πολιτισμός.
Επ’ αυτού ο Γιώργος Αθανασάκης δεσμεύθηκε:
⦁ Για αύξηση, άμεσα, των επισκέψιμων σημείων στο δαχτυλίδι του Οροπεδίου Λασιθίου, ώστε οι επισκέπτες να βρουν το κίνητρο να παραμείνουν αρκετές ώρες, με άμεσο αποτέλεσμα την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων.
⦁ Για άμεση λειτουργία του Πάρκου Ελευθερίας με ψηφιακό τρόπο, ώστε ο επισκέπτης να γνωρίσει τη Μάχη του Λασιθίου στη διάρκεια της βόλτας του.
⦁ Για δημιουργία δημοτικής βιβλιοθήκης, ώστε τα 6.000 βιβλία που η Δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει και σαπίζουν στο υπόγειο του Δημοτικού σχολείου Αγ. Γεωργίου, να βρουν τη στέγη τους.
⦁ Για άμεση ανάδειξη και αξιοποίηση του Κρόνιου Σπηλαίου, που έχει ξεχαστεί ακόμη και η ύπαρξή του.
«Σε απόλυτη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την οποία εμείς δεν προσπερνάμε ούτε αγνοούμε, ερχόμαστε να προτείνουμε δημιουργία κοινού εισιτηρίου για τα δύο σπήλαιά μας, το Δικταίο και το Κρόνιο, για να πείσουμε τον τουρισμό να έρθει και στα υπόλοιπα χωριά του τόπου μας και να αφήσει τα χρήματά του.
Η ναυαρχίδα μας είναι και θα είναι το ΔΙΚΤΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ, θα τη διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού και έχετε τον λόγο μου!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος και πρόσθεσε πως, δυστυχώς, σε αυτόν τον πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών ετησίως σήμερα η πρόσβαση γίνεται μετά βίας και δημιουργείται καθημερινά μια ανεπίτρεπτη κατάσταση με τα χιλιάδες αυτοκίνητα στην είσοδο της Πλατείας Ευρώπης.
Η πρόταση και δέσμευση της Παράταξης είναι η δημιουργία parking σε άλλο σημείο, πριν την πλατεία, ώστε αυτή να αποσυμφορηθεί και ο επισκέπτης να φτάνει εκεί με λεωφορείο.
Αθλητισμός-ψυχαγωγία
Για την καθημερινή απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών αλλά και των ενηλίκων που σήμερα οι επιλογές είναι ανύπαρκτες ο Γιώργος Αθανασάκης ανέφερε:
«Εδώ στο Τζερμιάδων ρημάζει καθημερινά το δημοτικό γυμναστήριο χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Ήρθε η ώρα να το λειτουργήσουμε, ήρθε η ώρα να απασχολήσουμε τα παιδιά μας αλλά και όσους αγαπούν τον αθλητισμό»
Δρόμος σύνδεσης με το αεροδρόμιο
Τελευταίο, αλλά πρώτο ως προς την στόχευση της δικής του Δημοτικής Αρχής, ο κ Αθανασάκης άφησε το δρόμο που θα συνδέει το Οροπέδιο με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι:
«Στα πόδια μας δημιουργείται το 2ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ελλάδα, στο Καστέλλι, και εμείς ασχολούμαστε με επίτιμους δημότες και τιμητικές πλακέτες για το θεαθήναι!
Ερχόμαστε και δεσμευόμαστε, ότι ο τρόπος διασύνδεσης του τόπου μας με το νέο αεροδρόμιο είναι ο πρωταρχικός μας άξονας, είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας, είναι το όραμά μας.
Θα διεκδικήσουμε, θα κυνηγήσουμε με τη συνδρομή ειδικών, την καλύτερη δυνατή λύση ώστε το Οροπέδιο να έρθει πιο κοντά με το τεράστιο αυτό έργο που θα μας δώσει τιτάνια οφέλη, οικονομικά και αναπτυξιακά»
Κοινή η προσπάθεια
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αθανασάκης ζήτησε σε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε να συμμετάσχουν όλοι οι δημότες. Όπως είπε:
«Το μέλλον του Οροπεδίου Λασιθίου που όλες και όλοι οραματιζόμαστε και θέλουμε δεν μπορεί να είναι υπόθεση και έργο ενός ανθρώπου. Η πρόοδος πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Το Λασίθι του αύριο θα είναι αποτέλεσμα του κοινού μας αγώνα, θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Σε αυτόν τον αγώνα εμείς μπήκαμε μπροστάρηδες και σας καλούμε να μας ακολουθήσετε και να μας στηρίξετε με την ψήφο σας. Στις 8 Οκτωβρίου σας προσκαλώ να αναλάβετε την κρισιμότερη ευθύνη όλων των ετών. Δώστε τη δύναμη στο Λασίθι ώρα ευθύνης»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί