Η Αριστερά δεν είναι το μαγαζί κανενός

Της Παναγιώτας Βράντζα*

Ο όρος αριστερά στην πολιτική, αναφέρεται στις ιδέες και τις αντιλήψεις εκείνες οι οποίες ωθούν τους ανθρώπους να αγωνίζονται για την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Στη διαχρονική ανάγκη των πολιτών να παλεύουν και να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες ζωής για τους ίδιους αλλά και τις επόμενες γενιές. Στους αγώνες για την ελευθερία των λαών και την καταπολέμηση της αδικίας.


Τίποτα από όλα αυτά δεν πάλιωσε. Τίποτε δεν ξεθώριασε. Αντίθετα, η ανάγκη για αγώνες μεγαλώνει. Όσο ο καπιταλισμός εκτραχύνεται και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, όσο τα υπερκέρδη των μονοπωλίων αυξάνονται, όσο οι τραπεζίτες θέτουν τους όρους διακυβέρνησης των κρατών, φυσικά με τις ευλογίες εθελόδουλων κυβερνήσεων όπως αυτή της Νέας Δημοκρατίας, τόσο η αριστερά γίνεται αναγκαιότητα. Γίνεται η ελπίδα για το λαό και η μόνη διέξοδος για την κοινωνία. Γίνεται το σπίτι μας.
Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το σπίτι μας. Για στελέχη, μέλη, φίλους αλλά και την κοινωνία. Είναι οι πολιτικές προτάσεις, οι πολιτικές λύσεις και οι αγώνες που δώσαμε και δίνουμε καθημερινά απέναντι στη διαφθορά και τη φτωχοποίηση της κοινωνίας.
Δεν είναι ανταγωνισμός, χυδαίες επιθέσεις και προσβολές. Δεν είναι οφίτσια και υποσχέσεις.
Στις εκλογές του Μαΐου οι πολίτες έδωσαν ένα μήνυμα. Μας είπαν δυνατά ότι η εσωστρέφεια και ο παραγοντισμός δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία.
Οι εκλογές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέδειξε τους σκελετούς που κρύβαμε στη ντουλάπα μας. Η πολιτική παραμέρισε για προσωπικές ματαιοδοξίες και ανταγωνισμό. Η ουσία χάθηκε, το κόμμα μίκρυνε και τα μέλη διχάστηκαν.
Την Κυριακή αυτή η συζήτηση πρέπει να τελειώσει. Τα προβλήματα του τόπου είναι μεγάλα και απαιτούν ενότητα, λύσεις και σχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι το μαγαζί κανενός και φυσικά δεν είναι μόνο ο πρόεδρος του.
Είναι πολύ περισσότερα

*ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΡΑΝΤΖΑ-ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
Πρ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί