Το ΚΚΕ Ηρακλείου για την παύση των τακτικών χειρουργείων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Το ΚΚΕ Ηρακλείου για την παύση των τακτικών χειρουργείων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο:

Στο ίδιο έργο θεατές, εργαζόμενοι και ασθενείς του Βενιζέλειου νοσοκομείου, αυτό της τραγικής υποβάθμισής του σε Κέντρο Υγείας μέσω της συνεχούς υποστελέχωσής του. Λόγω της αποψίλωσής του από προσωπικό, στη συγκεκριμένη περίπτωση από αναισθησιολόγους, διακόπτονται τα τακτικά χειρουργεία αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις πολυετείς λίστες αναμονής των ασθενών. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, ακολουθώντας πιστά τη λογική της υγείας-εμπορεύματος που αντιμετωπίζει τους ασθενείς σαν πελάτες, ρημάζει ότι έχει μείνει όρθιο από το δημόσιο σύστημα υγείας μέσω της συνεχούς υποχρηματοδότησης, ενισχύοντας άμεσα και έμμεσα την ιδιωτική υγεία. 

Οι υγειονομικοί και ο λαός του Ηρακλείου να μην επιτρέψει άλλο την υποβάθμιση του συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του νομού. Εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί η άμεση επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων του ΓΝ. Βενιζελείου με άμεσες – κατεπείγουσες  προσλήψεις του προσωπικού που απαιτείται, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σωματείων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και πλήρη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας με βάση της ανάγκες του λαού του νομού.

Η ΤΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Να υπερασπιστούμε την Υγεία του λαού!

Ή με τα κέρδη τους ή με τις ζωές μας!

Τώρα να στελεχωθούν τα νοσοκομεία του Λασιθίου

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων υγειονομικών του νομού Λασιθίου, τον συντονισμό τους σε παγκρήτιο επίπεδο καθώς και τις λαικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της αποκλειστικά δημόσιας-δωρεάν υγείας, την άμεση στελέχωση των όλων των μονάδων υγείας, τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής των υγειονομικών!

Με αφορμή την κατάσταση που εχει διαμορφωθεί στις μονάδες υγείας του νομού μας έρχεται στο προσκήνιο εκκωφαντικά το δίλλημα: “με τα κέρδη τους ή με τις ζωές μας!”.  Εμείς απαντάμε καθαρά : με τις ζωές μας!

Δεν είναι μοιραίο στον 21ο αιώνα να μην μπορούμε να βρούμε την υγειά μας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, να πνιγόμαστε όταν βρέχει, να καιγόμαστε όταν πιάνει μια πυρκαγιά, να καταστρέφονται κόποι μιας ζωής ή να χάνονται ζωές σε ένα σεισμό! Δεν είναι μοιραίο οι χώροι δουλειάς και ιδιαίτερα οι μονάδες υγείας να μετατρέπονται σε εργασιακά γκέτο  όπως με το νομοσχέδιο-έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση να φέρει για ψήφιση τις επόμενες μέρες κατ΄ εντολή των επιχειρηματικών ομίλων!

Ως εδώ! 

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής !

Οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σητείας από το Γ. Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ακόμα μια φορά φέρνουν στο προσκήνιο τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής της ΝΔ για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα στα νοσοκομεία του Λασιθίου, που εκφράζεται πιο οξυμένα το τελευταίο διάστημα στη Σητεία. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους αυτό που οι μαχόμενοι υγειονομικοί φωνάζουν χρόνια: με μπαλώματα δε λύνεις κανένα πρόβλημα, ίσα-ίσα δημιουργείς ακόμα περισσότερα!

Η προδιαγεγραμμένη πορεία αποψίλωσης της δημόσιας υγείας, που το τελευταίο τρίμηνο έχει λάβει ταχύτατους ρυθμούς στην Σητεία, έχει οδηγήσει πλέον στην τραγική κατάσταση υπολειτουργίας της παιδιατρικής και της παθολογικής κλινικής. Παράλληλα οι συνταξιοδοτήσεις και οι αποχωρήσεις λόγω συμπλήρωσης 5ετίας που αναμένονται σε αναισθησιολόγους, ορθοπεδικούς, χειρουργούς, γυναικολόγους προδιαγράφουν ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση του Σητειακού λαού σε ολοκληρωμένη και δωρεάν περίθαλψη. Κάθε γιατρός που φεύγει πολύ δύσκολα αναπληρώνεται ενώ οι συνθήκες εργασίας και αμοιβής ενισχύουν ένα ρεύμα παραιτήσεων. Οι γιατροί που παραμένουν καλούνται πολλές φορές να ασκήσουν το λειτούργημα τους κάτω από συνθήκες εξουθένωσης, υπερεφημέρευσης -μερικές φορές και απλήρωτων εφημεριών, χρωστούμενων ρεπό/αδειών, ακόμα και αναγκαστικών εντολών για παραμονή στη θέση τους, κόντρα σε προσωπικό σχεδιασμό ετών. Παρόμοια είναι η κατάσταση για το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, όπου κυριαρχούν οι επισφαλείς μορφές εργασίας, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να αφήνουν τους εργαζόμενους μονίμως, με το “ένα πόδι στην έξοδο”, καθώς επικρατεί μια μόνιμη ανασφάλεια για την ανανέωση τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για οικογενειακό και επαγγελματικό σχεδιασμό του καθένα. 

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής Κρήτης και της Δημοτικής Αρχής Σητείας, όπως και των υπολοίπων δήμων, για την ανοχή που επιδεικνύουν στην ανθυγιεινή πολιτική των κυβερνήσεων που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο λασιθιώτικος και ο σητειακός λαός. Κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τα αποκαΐδια που αφήνουν οι κυβερνητικές πολιτικές κι έρχονται μετά ως σωτήρες να μιλήσουν για τις “ευθύνες των τοπικών κοινωνιών”, ώστε να ανοίξουν το δρόμο για την πλήρη απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη χρηματοδότησης και παροχής καθολικής δημόσιας-δωρεάν υγείας, και να επιβαρύνουν τελικά το λαό με πρόσθετα χαράτσια για παροχές που έχουν ήδη 2πλο-3πλο πληρώσει!

Δεν θα περάσει το σχέδιο τους!

Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός! Καλούμε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαχόμενων υγειονομικών υιοθετώντας τα βασικά τους αιτήματα για:

  • Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας,
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, 
  • Μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, 
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, 
  • Να μην περάσει ο νέος “υγειονομικός χάρτης” που οδηγεί σε κλεισίματα-συγχωνεύσεις νοσοκομείων-κλινικών,
  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Το ΚΚΕ, οι βουλευτές μας, οι εκλεγμένοι μας δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τα μέλη και τα στελέχη μας σε όλους τους μαζικούς φορείς θα είμαστε ακόμα μια φορά στην πρώτη γραμμή για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί