Η απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Μαλεβιζίου, Δ. Πιτσικάκη στην πρόταση του Μ. Μποκέα για δημόσιο διάλογο

Επιστολή – απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Μαλεβιζίου, Δημήτρη Πιτσικάκη στην πρόταση του Μενέλου Μποκέα για δημόσιο διάλογο:

Αγαπητέ Μενέλαε Μποκέα,

Με την παρούσα επιστολή σου απαντώ προσωπικά και δημόσια στην από 14 Σεπτεμβρίου επιστολή σου για ανοιχτό διάλογο αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Θέλω λοιπόν να υπενθυμίσω ότι ο δημοκρατικός διάλογος αποτελεί μία συνεχή διαδικασία, η οποία δεν αφήνει σε κανέναν μας το δικαίωμα να την περιορίζει, ούτε χρονικά, ούτε και θεματικά.

Και εξηγούμαι: Οι δημότες μας έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν και να είναι ενήμεροι από πρώτο χέρι καθόλη τη διάρκεια της τετραετίας και όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο.

Υπό αυτή την έννοια θεωρώ την πρόσκληση ως καθαρά επικοινωνιακή μιας και μέχρι σήμερα ως πολίτες αυτού του Δήμου δεν είδαμε μία επίσημη απολογιστική ενημέρωση όπως και κατά νόμο οφείλεται. Θεωρώ με άλλα λόγια, όπως έχει περίτρανα αποδειχθεί σε δεκάδες προεκλογικούς αγώνες στη χώρα μας, ότι η συζήτηση αυτού του είδους δεν είναι ποτέ συζήτηση ουσίας, παρά ένα επικοινωνιακό τρυκ εντυπώσεων και εικόνας, που τελικά λίγο αγγίζουν την καθημερινότητα των απλών πολιτών.

Στο προσωπικό επίπεδο αγαπητέ Μενέλαε Μποκέα αναρωτιέμαι τι αλλάζει και καλούμαι σήμερα σε διάλογο όταν σε δύο προηγούμενες καθορισμένες σε ημέρα και ώρα συναντήσεις μας δεν προσήλθες, παρά το γεγονός ότι με δική σου πρωτοβουλία είχαν ορισθεί.

Εν κατακλείδι, υπάρχουν εκατοντάδες μέσα, κανάλια και τρόποι όπου καθημερινά διεξάγεται δημοκρατικότατος διάλογος, προκειμένου να πληροφορήσει ο καθένας από εμάς τους πολίτες για τα έργα, τα προγράμματα, τις περγαμηνές και τις αξίες του.

Η ελευθερία του λόγου άλλωστε είναι αρχή της Δημοκρατίας. 

Εμείς που θέλουμε να λέμε ότι υπηρετούμε τη Δημοκρατία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πολίτες βλέπουν και μπορούν να κρίνουν.

Εύχομαι η συνέχεια του προεκλογικού αγώνα να προάγει αυτές ακριβώς τις δημοκρατικές αρχές.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Πιτσικάκης 

Επικεφαλής Παράταξης 

«Συνεργασία Ευθύνης – Με Όραμα για το Μαλεβίζι»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί