Blue Horizon: Νέα προθεσμία για τους 4 συλληφθέντες

Νέα προθεσμία έλαβαν από την ανακρίτρια Πειραιά, τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, για να απολογηθούν για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι, για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, που τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη κι έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τον πνιγμό του, ζήτησαν και έλαβαν δεύτερη προθεσμία για την απολογία τους, για αύριο στις 9.30 το πρωί.

Οι τρεις από τους τέσσερεις οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο της ανακρίτριας Πειραιά, ενώ ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι, σε βίντεο που κυκλοφόρησε λίγο μετά τη δολοφονία, φαίνεται η στιγμή που μέλη του πληρώματος του πλοίου σπρώχνουν τον 36χρονο στη θάλασσα, δεν κάνουν καμία κίνηση για να τον βοηθήσουν και δίνουν εντολή στον καπετάνιο να αποπλεύσει.

Το πλοίο αν και απέπλευσε αρχικά, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά λίγη ώρα αργότερα, καθώς η Εισαγγελία Πειραιά διέταξε έρευνα και άσκησε βαρύτατες ποινικές διώξεις.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες και κατηγορούμενοι είναι συνολικά τέσσερις: ο ύπαρχος του πλοίου που εμφανίζεται στο βίντεο να τον σπρώχνει εκτός πλοίου ρίχνοντας τον άτυχο 36χρονο στη θάλασσα, ένα ακόμα μέλος του πληρώματος που συμμετείχε στο έγκλημα, ο υπεύθυνος του καταστρώματος και ο καπετάνιος.

Ο ύπαρχος αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος κατηγορία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο καπετάνιος που απέπλευσε, ενώ υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα, διώκεται για κακούργημα επίσης με βάση νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών. Ειδικότερα, διώκεται για επικίνδυνη παρεμπόδιση θαλάσσιων συγκοινωνιών, ενώ οι εισαγγελικές αρχές έχουν διατάξει και διερευνούν τυχόν ευθύνες για μέλη του Λιμενικού Σώματος για το αν ήταν κάποιος παρών την ώρα του τραγικού συμβάντος και επιπλέον αν πήραν τα αναγκαία μέτρα, όταν ο άτυχος 36χρονος έπεσε στο νερό.

Η υπόθεση είναι τόσο σοβαρή που οι απολογίες των τεσσάρων θα διαρκέσουν ώρες, ενώ μόλις ολοκληρωθούν, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση των συλληφθέντων, αν δηλαδή θα προφυλακιστούν ή όχι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί