Κρήτη: Με μακρά “θητεία” στο Μητσοτακέικο ο γαλάζιος της ΕΛΑΣ- Οι καταγγελίες για διαφθορά ενώ ήταν φρουρός του βουλευτή Νικηφοράκη

Φωτογραφία που ανάρτησε πριν λίγους μήνες στο facebook ο γαλάζιος αξιωματικός, με τον Κ. Μητσοτάκη και τον Στέλιο Νικηφοράκη, ενώ διακρίνονται και οι γονείς του. Χαρακτήριζε τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, “πολιτικό του μέντορα”

Ο γαλάζιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στα Χανιά για υπόθεση διαφθοράς και εκβιασμό, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την κοινή γνώμη και την υπηρεσία του για “δραστηριότητες”. Η πρώτη υπόθεση που εντοπίζουμε αναφέρεται στην εποχή που ήταν βουλευτής της ΝΔ στα Χανιά ο Στέλιος Νικηφοράκης (2004-2009), άνθρωπος της οικογένειας Μητσοτάκη και προσωπικά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και διευθυντής της εφημερίδας “Κήρυκας Χανίων”, γνωστού και από την υπόθεση των θαλασσοδανείων που πήρε μέσω αυτού ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ενδεικτικά:

Για να μην ξεχνάμε: Τα δάνεια… αέρα πατέρα του Κ. Μητσοτάκη στο όνομα του «Κήρυκα» (όταν έκλεινε!) που έγιναν καταθέσεις!

Ο κατηγορούμενος πλέον γαλάζιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ Νίκος Ξανθουδάκης ήταν εκείνα τα χρόνια αποσπασμένος στο γραφείο του κ. Νικηφοράκη. Τον Ιανουάριο του 2007, μετά από καταγγελίες, βρέθηκε και τότε στο στόχαστρο ελέγχων των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ για εκβίαση ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων και πώληση προστασίας στην περιοχή των Χανίων. Η υπόθεση ήρθε τότε στο φως από την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» με σειρά ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Οπως διαβάζουμε στα ρεπορτάζ εκείνα, «ο ανθυπαστυνόμος, ο οποίος και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για παρόμοιο αδίκημα, κατηγορείται ότι ζήτησε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από δύο συνιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στα Χανιά, προκειμένου να μη “σφραγιστούν” για σειρά παραβάσεων. Προ ετών, ο ανθυπαστυνόμος είχε κατηγορηθεί ότι είχε επιχειρήσει να ανοίξει με έναν ιδιώτη μπαρ όπου θα απασχολούνταν και αλλοδαπές γυναίκες», ενώ από το ίδιο ρεπορτάζ μαθαίνουμε πως «ύστερα από εσωτερική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ. τού επιβλήθηκε η ποινή της τρίμηνης αργίας και ο ανθυπαστυνόμος κατέφυγε στα δευτεροβάθμια αστυνομικά όργανα».

Τότε ο Στέλιος Νικηφοράκης είχε καλύψει πλήρως τον αστυνομικό του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «κακοστημένη ιστορία» τις καταγγελίες. «Περιβάλλω με απόλυτη εμπιστοσύνη τον εν λόγω αστυνομικό και βέβαιος για την αθωότητά του αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη της επιλογής του στο γραφείο μου», δήλωνε τότε ο κ. Νικηφοράκης, ενώ υποσχόταν ότι, αν αποδειχτεί πως έκανε λάθος, δεν θα διστάσει να θέσει εαυτόν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Τον περασμένο Απρίλιο ο αξιωματικός χαρακτήριζε «πολιτικό του μέντορα» τον Στέλιο Νικηφοράκη, δημοσιεύοντας παλαιότερη φωτογραφία με τους δυο τους, στην οποία εμφανίζονται και οι γονείς του αξιωματικού αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στo in.gt της 28ης Ιανουαρίου και στα “Νέα” της 29ης Ιανουαρίου 2007 διαβάζουμε:

Με άρωμα υποκόσμου

Με άρωμα υποκόσμου | tanea.gr

Κώνστας Γιώργος Νασόπουλος Διονύσης29 Ιανουαρίου 2007 | 07:00

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον αστυνομικό φρουρό βουλευτή της Ν.Δ. πλήττει το κυβερνών κόμμα, τη στιγμή που προσπαθούν ακόμη να απορροφήσουν τους κραδασμούς από τη σύλληψη, τον περασμένο μήνα, του φρουρού του βουλευτή Φθιώτιδας Ηλία Καλλιώρα ως «εγκεφάλου» της ληστείας σε χρηματαποστολή του Καζίνου της Πάρνηθας.

Πρόκειται για τον φρουρό του βουλευτή Χανίων Στέλιου Νικηφοράκη, ο οποίος ελέγχεται από την ΕΛ.ΑΣ. για εκβίαση ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων και πώληση προστασίας. Η αποκάλυψη (από το «Βήμα της Κυριακής») προκάλεσε συναγερμό στη Ρηγίλλης και άνοιξε έναν νέο κύκλο ερωτηματικών για τη διαδικασία επιλογής, αλλά και τις δραστηριότητες των προσώπων που πλαισιώνουν κυβερνητικούς βουλευτές και στελέχη. Ο κ. Νικηφοράκης εκλήθη τηλεφωνικώς να δώσει εξηγήσεις στον γραμματέα

της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Απ. Σταύρου, ο οποίος με τη σειρά του έκρινε ότι δεν δημιουργείται ζήτημα για τον βουλευτή Χανίων.

Σε μια προσπάθεια, πάντως, να μην εξελιχθεί η υπόθεση του φρουρού σε πολιτικό πρόβλημα τόσο για τον βουλευτή όσο και για το κόμμα, αποφασίσθηκε να διακοπεί η απόσπαση του αστυνομικού στο γραφείο του κ. Νικηφοράκη.

Ο ίδιος ο βουλευτής υποστήριξε ότι ο αστυνομικός απομακρύνθηκε με δικό του αίτημα: «Σεβόμενος την προσωπική του ευαισθησία αποδέχθηκα την προσωρινή διακοπή της απόσπασής του, ώστε μακριά από τους όποιους κακόβουλους συνειρμούς να υπερασπιστεί απερίσπαστος την τιμή και την υπόληψή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εκτίμησε ότι η έρευνα που έχει ξεκινήσει εις βάρος του 40χρονου ανθυπαστυνόμου είναι αποτέλεσμα «σκευωρίας», η οποία «θα καταρρεύσει πλήρως».

«Συκοφαντίες»
Ο ίδιος ο αστυνομικός, Νίκος Ξανθουδάκης, με γραπτή του δήλωση, υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες εις βάρος του είναι «συκοφαντίες που θα καταρρεύσουν». Παράλληλα, εμφανίζει τον εαυτό του ως «θύμα» διαρροών από «καλούς του συναδέλφους». Ο αστυνομικός αποδίδει σε «ανώνυμες καταγγελίες» και «συκοφαντίες» τις υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται. Όπως υποστηρίζει, έχει αθωωθεί από την κατηγορία σύμφωνα με την οποία είχε επιχειρήσει να ανοίξει μπαρ, όπου θα απασχολούνταν αλλοδαπές, ενώ ο άνθρωπος που τον κατήγγειλε, ύστερα από δική του έγκληση έχει καταδικαστεί από το Εφετείο Πλημμελημάτων Κρήτης σε φυλάκιση ενός έτους
Θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί η συμμετοχή του φρουρού του

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Στέλιος Νικηφοράκης, ο οποίος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. Κων. Μητσοτάκη, δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη για την επιλογή του συγκεκριμένου φρουρού, ενώ από το περιβάλλον του «φωτογράφιζαν» ως εμπνευστές της «σκευωρίας» πρόσωπα που συνδέονται με τον εσωκομματικό του αντίπαλο στα Χανιά, πρώην υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Επίσης, άφηναν να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που ο 40χρονος αποδειχθεί ότι είχε συμμετοχή σε έκνομες ενέργειες, τότε ο βουλευτής θα υποβάλει την παραίτησή του- και αυτό, εκτιμούσαν, υποδηλώνει και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την πλευρά του.

Δείτε επίσης:

Κρήτη: Ο “γαλάζιος” αξιωματικός της ΕΛΑΣ που συνελήφθη για διαφθορά – Χειροπέδες και στον γιο του, επίσης αστυνομικό

Χανιά: Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο γαλάζιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ – Τι ανακοίνωσε το υπουργείο

Χανιά: Οι στενές σχέσεις με τη ΝΔ και το Μητσοτακέικο και οι απειλές του αξιωματικού της ΕΛΑΣ κατά τη σύλληψή του

Κρήτη – Διαφθορά στην ΕΛΑΣ: Οι συνομιλίες που «καίνε» τον επίορκο γαλάζιο αξιωματικό και η σχέση με τη ΝΔ (βίντεο)

Η προβοκάτσια που έστησε ο γαλάζιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ κατά του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηγουμενίδη

Ένωση Αστυνομικών Χανίων: Καθαίρεσε από πρόεδρο τον γαλάζιο αξιωματικό και τον διέγραψε

Δείτε κι αυτό:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί