Χανιά: Οι στενές σχέσεις με τη ΝΔ και το Μητσοτακέικο και οι απειλές του αξιωματικού της ΕΛΑΣ κατά τη σύλληψή του

«Θα έρθω στο σπίτι σου μ… και θα σε γ… και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα»

Ώρα με την ώρα νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον αξιωματικό της αστυνομίας και τον ειδικό φρουρό, γιο του, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, με βαρύτατες κατηγορίες για εκβιασμούς και δωροληψία, συνθέτουν ένα δυσώδες προφίλ καθώς ο περί ου ο λόγος είναι συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ και ενεργός πολιτικά με τη ΝΔ.

Δείτε:

Κρήτη: Ο “γαλάζιος” αξιωματικός της ΕΛΑΣ που συνελήφθη για διαφθορά – Χειροπέδες και στον γιο του, επίσης αστυνομικό

Χανιά: Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο γαλάζιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ – Τι ανακοίνωσε το υπουργείο

ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΧΑΝΙΑ
photo zarpanews

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο αξιωματικός κατά την επιχείρησης σύλληψής του από τους «αδιάφθορους», δεν συνεργάστηκε αλλά «οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθυνθεί υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό».

Και οι υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις ήταν του τύπου, όπως αναφέρει το newsit«Θα έρθω στο σπίτι σου μ@@@@ και θα σε γ@@@@ και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα». 

Ο επίορκος αξιωματικός, απευθύνθηκε εξαιρετικά απαξιωτικά προς τη δικαστική λειτουργό κάνοντας κίνηση που έδειχνε τα γεννητικά του όργανα.

Η θρασύτητα του κατηγορούμενου αξιωματικού που αποτυπώνεται στο ενημερωτικό της ΕΛΑΣ, παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς ο κατηγορούμενος για εκβιασμούς καταστηματαρχών και δωροληψία, ήταν συνδικαλιστής και πολιτικά ενεργός με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο συλληφθείς έχει στενές σχέσεις με τη ΝΔ και την οικογένεια Μητσοτάκη. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ήταν σε συζητήσεις για την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Σφακίων, Γιάννη Ζερβού, επίσης αστυνομικού (σ.σ. συνταξιούχος) και υποστηριζόμενου από τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά τη σύλληψη του αξιωματικού ο κ. Ζερβός με δήλωσή του επιβεβαίωσε πως βρισκόταν σε συζητήσεις για την ένταξη του συγκεκριμένου ανθρώπου στο ψηφοδέλτιο, οι οποίες προφανώς μετά τη σύλληψή του δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη την Κυριακή 27 Αυγούστου κατηγορούμενος για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και Ειδικός Φρουρός, συγγενής του αξιωματικού, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε εκβίαση. 

Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός, έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, ώστε να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων, καθώς και έτερους επαγγελματίες και ιδιώτες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί