Κρήτη – Διαφθορά στην ΕΛΑΣ: Οι συνομιλίες που «καίνε» τον επίορκο γαλάζιο αξιωματικό και η σχέση με τη ΝΔ (βίντεο)

Οι «κοριοί» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και οι επώνυμες καταγγελίες ενός δικηγόρου και επιχειρηματιών οδήγησαν στη σύλληψη του 53χρονου συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ και του 29χρονου ειδικού φρουρού γιου του.

Δείτε:

Κρήτη: Ο “γαλάζιος” αξιωματικός της ΕΛΑΣ που συνελήφθη για διαφθορά – Χειροπέδες και στον γιο του, επίσης αστυνομικό

Χανιά: Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο γαλάζιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ – Τι ανακοίνωσε το υπουργείο

Χανιά: Οι στενές σχέσεις με τη ΝΔ και το Μητσοτακέικο και οι απειλές του αξιωματικού της ΕΛΑΣ κατά τη σύλληψή του

Μια σύλληψη επεισοδιακή καθώς βρέθηκαν χιλιάδες προσημειωμένα ευρώ με τον αξιωματικό να εξαπολύει κατά τη σύλληψή του πρωτοφανείς απειλές και ύβρεις κατά των αστυνομικών που του περνούσαν χειροπέδες και της δικαστικής λειτουργού που ήταν παρούσα στην επιχείρηση σύλληψής του.

Αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, η η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιέχει καταθέσεις μαρτύρων που τον «καίνε», όπως και συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛΑΣ.

Άκρως αποκαλυπτική είναι μια εκ των συνομιλιών στο πλαίσιο εκβιασμού δικηγόρου που δημοσιεύει το zarpanews και έχει καταγραφεί από τον «κοριό» των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ.

«Δευτέρα πρωί εννιά η ώρα θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε να μην τα λέμε από το τηλέφωνο ……… Κύριε… (σ.σ. αναφέρει το όνομα του συνδικαλιστή αστυνομικού) μου αν είχα λεφτά θα είχα έρθει το πρωί, ξέρω τι πρέπει να κάνω », με τον αστυνομικό να του επισημαίνει: «πρόσεξε πάλι μην τα αλλάξεις πρόσεξε, ξέρεις» και τον πολίτη να του ανταπαντάει: «έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα.……… Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά ……… είχαμε συμφωνήσει 52.000 και έχω φέρει παραπάνω από τα διπλά από αυτά ……… Όχι όχι δεν λέω μόνο για την… σας λέω και για τα παραπάνω από τα 52 χιλιάρικα έχω φέρει σε εσάς δεν λέω τα τελευταία για τη … . Ε, σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του, σκεφτείτε την απελπισία του».

Ο εκβιασμός επιχειρηματία

Θύμα εκβιασμού, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, έπεσε από τον συνδικαλιστή και αξιωματικό της ΕΛΑΣ, γυναίκα επιχειρηματίας που διατηρεί μαζί με τον σύζυγό της καντίνα στους Αγίους Αποστόλους Χανίων.

Το ζευγάρι όπως κατήγγειλε,  υπέκυψε στις πιέσεις και στις απειλές του αστυνομικού, ο οποίος φέρεται να τους είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια σχετικής δημοπρασίας, στο Δήμο Χανίων, τον φετινό Μάρτιο «Από Δευτέρα ψάξε για δουλειά», «θα σας την πάρω την καντίνα». Σύμφωνα με την καταγγελία ο ο εμπλεκόμενος αξιωματικός εμφανίστηκε στη  δημοπρασία και απαίτησε το χρηματικό ποσό των 30.000 ετησίως από το ζευγάρι, προκειμένου να μην συμμετάσχει στη δημοπρασία, όπως και έγινε.

Προστασία με το αζημίωτο

Ο συνδικαλιστής αξιωματικός της ΕΛΑΣ, κατηγορείται ακόμα ότι εκβίαζε επιχειρηματία και πήρε το ποσό των 120.000 ευρώ για του προσφέρει προστασία.
Όπως αναφέρει το zarpanews, την άνοιξη του 2020, λόγω επαγγελματικού προβλήματος που είχε προκύψει στον επιχειρηματία και φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα, απευθύνθηκε στον συνδικαλιστή για να τον βοηθήσει ως αστυνομικός.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκείνος αρχικά έδειξε ενδιαφέρον και τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα είχε πλέον κανένα πρόβλημα, ενώ λίγο αργότερα άρχισε να απαιτεί χρήματα βρίζοντας και απειλώντας τον, προκειμένου δήθεν να του εξασφαλίσει την προστασία του.

«Κατ’ αυτό τον τρόπο εκβιαστικά ο αστυνομικός φέρεται να λάμβανε από τον επιχειρηματία ποσά έως 25.000 ευρώ κάθε φορά, οδηγώντας τον τόσο στην οικονομική και ψυχολογική του κατάρρευση όσο και στην αδυναμία να ασκήσει το επάγγελμά του (σύμφωνα με την κατάθεσή του)», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Το διαμέρισμα στην παλιά πόλη των Χανίων

Μια ακόμα υπόθεση που σχετίζεται με τον επίορκο αστυνομικό έχει να κάνει με τον εκβιασμό γυναίκας με στόχο να αγοράσει κοψοχρονιά το διαμέρισμά της στην παλιά πόλη των Χανίων.

Οι  «αδιάφθοροι» του Εσωτερικών Υποθέσεων ήρθαν σε επαφή με ασφαλιστική πράκτορα, η οποία κατήγγειλε ότι όλα ξεκίνησαν όταν το διαμέρισμά της, στο οποίο δεν διέμενε αλλά το εκμεταλλευόταν οικονομικά, πήρε φωτιά και έπρεπε να γίνουν εργασίες αποκατάστασης.

Τότε, ο συλληφθείς αξιωματικός «θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να αγοράσει το ακίνητο στην μισή τιμή της αξίας του, όπως καταγγέλλει η γυναίκα,  κατάφερε με κάθε δυνατό τρόπο να καθυστερήσει μέχρι και σήμερα την επισκευή του, με συνεχείς καταγγελίες περί δήθεν παράνομων οικοδομικών εργασιών και απειλές περί σύλληψης των παρευρισκόμενων εργαζομένων, λόγω της ιδιότητας του, ως αστυνομικός. 

Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας οι καθυστερήσεις αυτές, της επέφεραν οικονομική εξαθλίωση, καθόσον δεν κατέστη εφικτή η αποκατάσταση των πυλικών ζημιών και η εκμετάλλευση του ακινήτου.

Η πολιτική σχέση με τη ΝΔ

Ο συλληφθείς αξιωματικός έχει στενές σχέσεις με τη ΝΔ και την οικογένεια Μητσοτάκη. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ήταν σε συζητήσεις για την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Σφακίων, Γιάννη Ζερβού, επίσης αστυνομικού (σ.σ. συνταξιούχος) και υποστηριζόμενου από τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά τη σύλληψη του αξιωματικού ο κ. Ζερβός με δήλωσή του επιβεβαίωσε πως βρισκόταν σε συζητήσεις για την ένταξη του συγκεκριμένου ανθρώπου στο ψηφοδέλτιο, οι οποίες προφανώς μετά τη σύλληψή του δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί