“Κυβερνητικά στελέχη με επιθέσεις σε επιστήμονες προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους”

Με μια πρωτοφανή επίθεση κατά του Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo, επιδόθηκε η Σοφία Βούλτεψη σε μια προσπάθεια να υποτιμήσει το εφιαλτικό μέγεθος της καταστροφής από τις πυρκαγιές και να δικαιολογήσει την ανικανότητα της κυβέρνησης.

Δείτε:

Βούλτεψη: Επίθεση στο meteo για τις φωτιές! “Προπαγάνδα τα στοιχεία του. Και στην Τενερίφη καίγονται αλλά δεν μιλάνε”!

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Με επιθέσεις στους επιστήμονες η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για την καταστροφή»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία:

«Με επιθέσεις στους επιστήμονες η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για την καταστροφή»

Ο Έβρος καίγεται για δέκατη ημέρα με την καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη και το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κρύψει τις ευθύνες της, ακόμη και με επιθέσεις στους επιστημονικούς φορείς της χώρας.

Σήμερα, η Σ. Βούλτεψη, μιλώντας για «προπαγάνδα των αριθμών», δεν δίστασε να επιτεθεί στο Αστεροσκοπείο Αθηνών για τα στοιχεία του Meteo, σύμφωνα με τα οποία με τις μισές μεγάλες δασικές πυρκαγιές φέτος κάηκε τριπλάσια έκταση σε σχέση με την περίοδο 2002-2022.

Είχε προηγηθεί βέβαια ο κ. Σκυλακάκης ο οποίος αμφισβήτησε τα στοιχεία για τις καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus.

Κανένα εθνικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την εμπλοκή των επιστημόνων. Ωστόσο, στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να τους ακούσει, επιλέγει τον δρόμο της αντιπαράθεσης μαζί τους».​

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί