Βούλτεψη: Επίθεση στο meteo για τις φωτιές! “Προπαγάνδα τα στοιχεία του. Και στην Τενερίφη καίγονται αλλά δεν μιλάνε”!

Σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά του Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo, επιδόθηκε η Σοφία Βούλτεψη σε μια προσπάθεια να υποτιμήσει το εφιαλτικό μέγεθος της καταστροφής από τις πυρκαγιές και να δικαιολογήσει την ανικανότητα της κυβέρνησης.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης, μιλώντας στο OPEN κλήθηκε να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να λέει η κυβέρνηση ότι ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει το φετινό πύρινο κύμα και το αποτέλεσμα ήταν ότι με 52% λιγότερες δασικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει 195% αύξηση καμένης γης, καθιστώντας την Ελλάδα την πρώτη μεταξύ 20 μεσογειακών χωρών αναφορικά με τις καμένες εκτάσεις, με σχεδόν 1,3 εκ. στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη, σύμφωνα με την Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Η Σοφία Βούλτεψη για να απαντήσει επιστράτευσε ανοίκεια επίθεση κατά του επιστημονικού φορέα, λέγοντας πως πρόκειται για «Προπαγάνδα των αριθμών. Δεν έχει να κάνει ο αριθμός των πυρκαγιών με το μέγεθος των πυρκαγιών», υποστήριξε και όταν ο δημοσιογράφος της επεσήμανε πως πρόκειται για στοιχεία του meteo, το κυβερνητικός στέλεχος απάντησε ότι «είναι οι μισές αλλά είναι μεγάλες». (η σχετική αναφορά στο λεπτό 2:07 του βίντεο).

Η υφυπουργός Μετανάστευσης έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να εμφανιστεί διαμαρτυρόμενη γιατί ο κόσμος αντιδρά στην Ελλάδα ενώ στην Τενερίφη που, επίσης, καίγεται δεν λένε λέξη.

«Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί που καίγεται η Τενερίφη για 10η μέρα, ψάχνω στα ισπανικά  στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ και δεν υπάρχει λέξη, δεν γίνεται αυτή η συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά. (η σχετική αναφορά στο λεπτό 18:12 του βίντεο).

Επισημαίνεται ότι η Σοφία Βούλτεψη δεν είναι το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος που αμφισβητεί έναν επιστημονικό φορέα στην προσπάθεια να κρύψει την ανικανότητα της κυβέρνησης.

Τον τόνο είχε δώσει πρώτος ο Θοδωρής Σκυλακάκης, υπουργός ΠΕΝ, ο οποίος με ανακοίνωση στις 25 Αυγούστου, αμφισβήτησε τα δεδομένα για τις καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα, από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

Όπως ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αμφισβητώντας τα στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus:


«Η αποτίμηση αυτή, δεν μπορεί να γίνει μόνο από δορυφορικές εικόνες -που είναι οι μόνες που είναι στη φάση αυτή διαθέσιμες- οι οποίες λόγω χαμηλής ευκρίνειας, αλλά και ύπαρξης καπνού (αφού αρκετά περιστατικά πυρκαγιών βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη), εμπεριέχουν, αναπόφευκτα, σημαντικό περιθώριο λάθους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, όπου στις πρώτες εκτιμήσεις έχουν συμπεριληφθεί ως καμένες, μεγάλες νησίδες και συστάδες ζωντανής δασικής βλάστησης εντός της εξωτερικής περιμέτρου της συνολικά καείσας έκτασης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί