ΚΚΕ(μ-λ): Πίσω από το ρατσιστικό οχετό Γρυσπολάκη, η πολιτική της βαρβαρότητας!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ), σχετικά με τις αναφορές Γρυσπολάκη:

Πίσω από το ρατσιστικό οχετό Γρυσπολάκη, η πολιτική της βαρβαρότητας!

Καμιά έκπληξη από τις δηλώσεις του γνωστού πρόθυμου Ι. Γρυσπολάκη, νυν προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, που έτρεξε να στοχοποιήσει ως υπαίτιους για τις φωτιές στον Έβρο τους πρόσφυγες και μετανάστες αναπαράγοντας όλη την ακροδεξιά φρασεολογία περί λαθρομεταναστών, αλλά και να επιβραβεύσει τις διάφορες φασιστοομάδες που έχουν συγκροτήσει τάγματα εφόδου ενάντια στους κατατρεγμένους και με αφορμή τη πυρκαγιά έχουν βγει παγανιά στον Έβρο.
Άλλωστε ο συγκεκριμένος «άνθρωπος του πολιτισμού» όπως τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, είναι χρόνια στις υπηρεσίες του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Από τα χρόνια της θητείας του σαν πρύτανης στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά επέδειξε το «ταλέντο» να εκφράζει τη γενικότερη κατεύθυνση της επίθεσης δημόσια με τον πιο ωμό τρόπο. Φανατικός κήρυκας κάθε αντιλαϊκής- αντινεολαιστικής μεταρρύθμισης στην εκπαίδευση, στήριξε ενεργά σαν πρύτανης την εφαρμογή μια σειράς νόμων που χτυπούσαν δικαιώματα και ελευθερίες των φοιτητών. Σεσημασμένος εχθρός του ασύλου και του φοιτητικού κινήματος, έφτασε να μηνύσει 4 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης για μια παράσταση διαμαρτυρίας στο μάθημα του. Και όλα τα επόμενα χρόνια ήταν πάντα εκεί, σταθερά να στηρίζει με παρεμβάσεις του το προχώρημα της επίθεσης στα πανεπιστήμια, από το πάντα φιλόξενο για αυτόν βήμα των ΜΜΕ. Διόλου τυχαία, βρήκε ακόμα μια θέση στον ήλιο και διορίστηκε πρόεδρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.
Την ίδια ώρα λοιπόν που η επίσημη κυβερνητική πολιτική οπλίζει το χέρι των ακροδεξιών συμμοριών και τα ΜΜΕ βάζουν ενεργά πλάτη στο αφήγημα περί «ασύμμετρης απειλής» για τις φωτιές, την ίδια ώρα που το έγκλημα των απανθρακωμένων μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς περνάει στα ψιλά των εφημερίδων, ο Γρυσπολάκης βάζει και αυτός πλάτη στο ρατσιστικό ντελίριο.
Πίσω από τον οχετό του, βρίσκεται η κλιμακούμενη πολιτική της φασιστικοποίησης που έχει απέναντι της όχι μόνο τον μετανάστη αλλά και τον εργαζόμενο, το νεολαίο, κάθε άνθρωπο του λαού. Βρίσκεται η πολιτική που προετοιμάζει νέους γύρους επίθεσης στο κόσμο της δουλειάς. Βρίσκεται η πολιτική που διαπαιδαγωγεί το λαό για τα καλά των νατοϊκών βάσεων και προετοιμάζει τα παιδιά του για κρέας στα κανόνια. και για αυτό δίνει σταθερά αέρα στα πανιά των διάφορων ακροδεξιών για να τους έχει για πάσα χρήση.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, το θέμα δεν είναι καν ο Γρυσπολάκης και η ανάγκη του να κολλήσει λίγα ακόμα ένσημα. Το θέμα είναι η εξελισσόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα και η ανάγκη απάντησης σε αυτή. Και αυτή η απάντηση μπορεί να δοθεί μέσα από την αντίσταση και τον αγώνα στο δρόμο.
Οργανώσεις Κρήτης του ΚΚΕ(μ-λ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί