Θύελλα αντιδράσεων για τις ρατσιστικές απόψεις Γρυσπολάκη- Την αποπομπή του ζήτησαν Αχτσιόγλου και ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην ανάρτηση υπέρ των αυτόκλητων πολιτοφυλάκων του Έβρου, από τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκη, που πρόσφατα διορίστηκε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Δείτε:

Προκαλεί ο πρόεδρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, ταυτιζόμενος με ακροδεξιές θέσεις και ρητορική μίσους

Την αποπομπή Γρυσπολάκη ζητούν οι αρχαιολόγοι για τις ακροδεξιές – ρατσιστικές αναφορές του

Πολάκης για Γρυσπολάκη: Ουστ σκουπίδι, δίδασκες και φοιτητές

Την αποπομπή του ζητά η Έφη Αχτσιόγλου, υποψήφια πρόεδρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας πυρά στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί ότι «αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Και επενδύει στο μίσος και στη συνωμοσία», συμπληρώνοτας ότι «δεν θα της επιτρέψουμε να κρυφτεί από τις ευθύνες της μέσα από την κατασκευή αποδιοπομπαίων τράγων».

«Ζητάμε την άμεση και παραδειγματική απομάκρυνση Γρυσπολάκη»

Πιο αναλυτικά, η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει:

«Έχουν περάσει 24 ώρες από τη δημόσια επιδοκιμασία του κυρίου Γρυσπολάκη για τις απαράδεκτες σκηνές ακροδεξιάς αυτοδικίας και κατάλυσης του νόμου στον Έβρο. Ο κύριος Γρυσπολάκης δεν είναι ένας πολίτης που διατυπώνει τη γνώμη του. Είναι ένα δημόσιο πρόσωπο, ταυτισμένο με την κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, και διορισμένος πρόεδρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου από την υπουργό Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Το μέτωπο στην άκρα δεξιά απαιτεί καθαρές θέσεις και σαφή καταδίκη των μηχανισμών που τρέφουν το αντιπολιτικό τέρας, τη λογική της αυτοδικίας, της δαιμονοποίησης των αδύναμων. Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Και επενδύει στο μίσος και στη συνωμοσία.

Πολάκης κατά Γρυσπολάκη για το σχόλιο με τους μετανάστες: «Ντύθηκες την προβιά του ακροδεξιού ρατσιστή»

Με καυστικό τρόπο σχολίασε την ανάρτησή του και ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης γράφει χαρακτηριστικά:

Αυτός εδώ ήταν πρύτανης: Ιωακειμ Γρυσπολακης

Πάντα ήσουνα με την αυτοδικία συστημικέ δούλε !!

Απλά τότε το έπαιζες «εκσυγχρονιστής» και τώρα ντύθηκες την προβιά του ακροδεξιού ρατσιστή για να ανταποδώσεις το διορισμό σε θέση διοικητή Μουσείου από τη Μενδώνη!

Ουστ σκουπίδι, δίδασκες και φοιτητές!!

Το ΠΑΣΟΚ ζητά αποπομπή Γρυσπολάκη ως απολογητή της αυτοδικίας των «πολιτοφυλάκων»

Με ανοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ζητείται από την αρμόδια υπουργό η αποπομπή ουσιαστικά του κ. Γρυσπολάκη από τη θέση του προέδρου ενός από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η δημόσια τοποθέτηση του διορισμένου από την κ. Μενδώνη Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, περί «κατανόησης και υπεράσπισης» της αυτοδικίας, για την οποία η Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης παρέπεμψε τρεις κατοίκους του Έβρου, είναι αδιανόητη.

Μπορεί ένα πρόσωπο που λειτουργεί ως δημόσιος απολογητής της αυτοδικίας και νομιμοποιεί τη βία να παραμένει Πρόεδρος σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας;»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί