Πέθανε ο ποιητής Κώστας Παπαγεωργίου

Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 76 ετών ο ποιητής Κώστας Παπαγεωργίου.

Παρότι σπούδασε νομική και φιλολογία, ο ίδιος τάχθηκε από νωρίς στην πλευρά των ποιητών, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση το 1966 εκδίδοντας την ποιητική συλλογή «Ποιήματα». Από το 1978 μέχρι το τέλος της ζωής του ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία, την ποίηση και τη δοκιμιογραφία, αφήνοντας οριστικά την εργασία σε δικηγορικά γραφεία.

Εργάστηκε στην ΕΡΑ, έχοντας θέση συμβούλου σε θέματα λογοτεχνίας αλλά και την επιμέλεια λογοτεχνικών εκπομπών και εκδηλώσεων στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Ο Κώστας Παπαγεωργίου είχε επίσης συνεργαστεί με ιστορικές εκδόσεις του έντυπου Τύπου, όπως το «Αντί», η «Λέξη» το «Τραμ», ενώ στα χρόνια της χούντα είχε βοηθήσει στο να συνταχθούν αντιδικτατορικές εκδόσεις.

Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από την «Ιχνογραφία», ο Νίκος Τάτσης αλλά και ο Χάρης Κατσιμίχας μελοποίησαν δημιουργίες του Παπαγεωργίου, ο οποίος για την πολυετή διαδρομή του στην ποίηση και τα γράμματα είχε τιμηθεί το 2001 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, αλλά και με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 2009 για το σύνολο του έργου του.

Σκουρολιάκος: «Διακριτή και πρωταγωνιστική μορφή της γενιάς του ’70»

«Αποχαιρετούμε με οδύνη τoν ποιητή Κώστα Γ. Παπαγεωργίου που έφυγε σήμερα από κοντά μας. Διακριτή και πρωταγωνιστική μορφή της γενιάς του ’70, μας αφήνει σπουδαίο ποιητικό και θεωρητικό έργο, τον πλούτο του περιοδικού “Γράμματα και Τέχνες”, την καλόγουστη παρουσία του στην δημόσια ραδιοφωνία, σπουδαίες παρακαταθήκες για τις γενιές που έρχονται. Κώστα θα σε θυμόμαστε πάντα. Θα είσαι πάντα εδώ», δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος για τον θάνατο του Κ. Παπαγεωργίου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί