ΜΕΡΑ25 Κρήτης: Αν ήξερε ο κύριος Γρυσπολάκης…

Ανακοίνωση των οργανώσεων Κρήτης του ΜΕΡΑ25 για τις αναφορές Γρυσπολάκη: 

Προσβολή για την Κρήτη οι ρατσιστικές δηλώσεις δύο επιστημόνων της
Να αποπεμφθεί άμεσα ο πρόεδρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Αισθανόμαστε βαθιά ντροπή για τις ρατσιστές δημόσιες τοποθετήσεις ανθρώπων των επιστημών και του… πολιτισμού της Κρήτης. Οι καθηγητές  κ.κ. Γρυσπολάκης και Γραβάνης προσβάλλουν την επιστημονική κοινότητα του νησιού μας στάζοντας ρατσισμό και μίσος στις καρδιές των συμπολιτών μας.

Ο πρώτος επικροτεί και συμπαραστέκεται στους κυνηγούς κεφαλών του Έβρου και ο δεύτερος κατηγορεί μέρος του πολιτικού κόσμου ότι συμφωνεί με τους εμπρηστές. Και οι δύο δίκασαν και έβγαλαν απόφαση ότι για τις φωτιές ευθύνονται οι μετανάστες. Χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, όπως θα επέβαλε και η επιστημονική τους ιδιότητα μετατρέπουν τον «ορθό λόγο» της επιστήμης σε εργαλείο παραπληροφόρησης και ξενοφοβίας υποκινώντας ευθέως ή εμμέσως πογκρόμ εις βάρος ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια. 

Ειδικά για τον κύριο Γρυσπολάκη είναι χρέος της υπουργού Πολιτισμού να τον αποπέμψει από τη θέση του προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου καθώς τεκμηριωμένα πλέον κρίνεται παντελώς ακατάλληλος για αυτό τον ρόλο. Οι πολιτισμοί που επιβίωσαν, όπως ο Αρχαίος Ελληνικός αλλά και ο Μινωϊκός που κλήθηκε να προασπίσει ο κ. Γρυσπολάκης, ήταν πολιτισμοί ανοιχτοί προς το ξένο και το διαφορετικό. Ακριβώς αντίθετα με τους πολιτισμούς των κλειστών συνόρων που ήταν καταδικασμένοι να αφανιστούν. Αν τα ήξερε αυτά ο κύριος Γρισπολάκης ίσως να ήταν πιο φειδωλός στον ρατσιστικό του λόγο.  

Δεν αξίζει στην Κρήτη να την εκπροσωπούν άνθρωποι με τέτοιες ιδέες.

Ειδικά σήμερα, αν ο κ. Γρυσπολάκης αισθάνεται και καλός χριστιανός, ας πάει μερικά μέτρα πιο δίπλα από το Μουσείο και ας ανάψει ένα κερί στον εορτάζοντα Άγιο Τίτο. Ήταν ο πρώτος επίσκοπος Κρήτης και ήρθε στο νησί από την Αντιόχεια, πρωτεύουσα της Αρχαίας Συρίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί