Οι μεγαλομέτοχοι της Παγκρήτιας Τράπεζας, που δεν είναι πλέον συνεταιριστική, δημιουργούν τραστ στα MME

Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης, Αλέξανδρος Εξάρχου

Δεδομένη θεωρείται η συμφωνία για την απόκτηση του 60%, τουλάχιστον, της εταιρείας Εκδόσεις Πρώτο Θέμα, που ελέγχει την εφημερίδα και την ομώνυμη ιστοσελίδα, από την ισχυρή συμμαχία των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου, που ελέγχει ήδη το 42% της Παγκρήτιας Τράπεζας. Η ομάδα των επιχειρηματιών, μετά την Attica Bank και την Παγκρήτια με τις “ευλογίες” κυβέρνησης και Στουρνάρα, έχει ήδη στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, το AtticaTV, το Action 24, το Flash τώρα και το “Πρώτο Θέμα”, ενώ είναι κοντά και στο iefimerida, όπως αναφέρουν οι  typologies.gr.

. Η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και η ιστοσελίδα της θα περιέλθουν στον έλεγχο της εταιρείας που έχει αποκτήσει τον Action 24. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι σημερινοί μέτοχοι του «Πρώτου Θέματος» θα συνεχίσουν να εργάζονται για την εφημερίδα και την ιστοσελίδα και αφού ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας. Επίσης, συνεχίζονται οι συνομιλίες με τον Χρήστο Ράπτη για την απόκτηση της ιστοσελίδας iefimerida.gr και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αποτίμησης.

H νέα ισχυρή συμμαχία στα media, που έχει υπό τον έλεγχό της ήδη το Action 24, έχει αποκτήσει τηλεοπτικό χρόνο στο Attica TV και ελέγχει και το Flash.gr, μπορεί σε δεύτερη φάση να επενδύσει και σε μια ακόμη ιστοσελίδα άλλου επιχειρηματία-δημοσιογράφου, που έχει οικονομικό πρόσημο. Με αυτά τα δεδομένα, δεν φαίνεται να είναι στις προτεραιότητες του ομίλου η επένδυση στο ραδιόφωνο, ενώ σημειώνεται πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για επένδυση σε σταθμό εθνικής εμβέλειας.

Στην Παγκρήτια

Η ομάδα των επιχειρηματιών ελέγχει το 42% της Παγκρήτιας. Το 32,5% από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τον περασμένο Οκτώβριο και από τον Νοέμβριο το ποσοστό 11,25% που κατείχε ο Μιχάλης Σάλλας από τον οποίο το αγόρασαν.

Μετά την ΑΜΚ, με την απόκτηση του 11,25% έναντι 24 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου φτάνει τα 89 εκατ. ευρώ. Με την κίνηση αυτή αποκτούν τον απόλυτο έλεγχο της τράπεζας. 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Οι μεγαλομέτοχοι της Παγκρήτιας Τράπεζας, που δεν είναι πλέον συνεταιριστική, δημιουργούν τραστ στα MME”

  1. Μπάμπης

    Θα ελέγξει κανείς το πόθεν έσχες των δύο μουτσων που έγιναν εφοπλιστές και του παρατρεχαμένου του Σώκρατες;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί