Γαλλία: Συνελήφθη Γερμανός που κρατούσε φυλακισμένη και βασάνιζε τη σύζυγό του 12 χρόνια

Κεντρική φωτογραφία: © Sylvain Robin | Dreamstime.com

Αστυνομικοί στη βορειοανατολική Γαλλία εντόπισαν και διέσωσαν 53χρονη Γερμανίδα, η οποία κατήγγειλε τον σύζυγό της ότι την κρατούσε φυλακισμένη από το 2011 σε ένα διαμέρισμα στο Φορμπάκ, πόλη στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία, όπου τη βασάνιζε.

Ο σύζυγός της συνελήφθη γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας και τέθηκε υπό κράτηση. Ο ύποπτος είναι 55 ετών και έχει τη γερμανική υπηκοότητα. Η σύζυγός του βρέθηκε σε ένα δωμάτιο με κάγκελα στα παράθυρα. Ήταν γυμνή, με ξυρισμένο το κεφάλι, υποσιτισμένη και έφερε εμφανή κατάγματα. Μέσα στο διαμέρισμα υπήρχε και «πάγκος βασανιστηρίων».

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RMC, η γυναίκα είχε κατάγματα στα πόδια και τα δάχτυλα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία. Πηγή της αστυνομίας δήλωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι η γυναίκα είχε υποβληθεί σε βασανιστήρια. Στο διαμέρισμα βρέθηκε επίσης ένα σημειωματάριο στο οποίο ο άνδρας κατέγραφε τις πράξεις του και τις ώρες που τάιζε το θύμα του, σύμφωνα με τον RMC.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε περί τίνος πρόκειται. Είναι σε εξέλιξη πολλές έρευνες, προτιμώ να είμαι επιφυλακτικός», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο άλλη αστυνομική πηγή, της δικαστικής αστυνομίας του Μετς που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με πηγές, η γυναίκα κατάφερε να επικοινωνήσει με τη γερμανική αστυνομία του Βισμπάντεν, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τις γαλλικές αρχές που επενέβησαν στο διαμέρισμα τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η τοπική εφημερίδα Le Republicain Lorrain γράφει ότι τηλεφώνησε αργά το απόγευμα της Κυριακής «από το διαμέρισμα όπου την κρατούσε ο σύντροφός της, μέσα σε αποκρουστικές συνθήκες».

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV μετέδωσε ότι οι γαλλικές αρχές διενεργούν προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες του παράνομου περιορισμού ατόμου, του βιασμού με επιβαρυντικές συνθήκες και βασανιστηρίων και βαρβαρότητας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί