Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη σε σιταποθήκη στο λιμάνι Ντεριντζέ – Τουλάχιστον 12 τραυματίες

Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (8/7) κοντά σε μια σιταποθήκη στο λιμάνι Ντεριντζέ στην επαρχία Κοτζάελι στη δυτική Τουρκία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 12 άτομα.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 14:40 τοπική ώρα και τα αίτια της έκρηξης, κοντά στα σιλό του Τουρκικού Οργανισμού Σιτηρών (TMO), είναι υπό διερεύνηση. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβέστες και ασθενοφόρα. 

Σύμφωνα με την Daily Sabah, από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άτομα μέσα στην αποθήκη, την ώρα του συμβάντος. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 4 τραυματίες.

Ο κυβερνήτης του Κοτζαέλι, Σεντάρ Γιαβούζ δήλωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τον ίδιο να αναγγέλλει την έναρξη έρευνας για τα αίτια της έκρηξης.

«Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι μια έκρηξη σημειώθηκε λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου κατά τη μεταφορά σίτου από ένα πλοίο στο σιλό. Όπως μας είπαν είναι τεχνικά πιθανό να συμβεί μια έκρηξη λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου, αλλά ερευνούμε κάθε πιθανή αιτία», είπε ο Γιαβούζ.

Παράλληλα τόνισε πως δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών από πλευράς του ανέφερε ότι κανένα πλοίο δεν υπέστη ζημιές από την έκρηξη, σύμφωνα με το Reuters.

Η ένταση της έκρηξης ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε όλη την πόλη, ενώ το ωστικό κύμα δημιούργησε ένα πυκνό νέφος καπνού και σκόνης που κατέκλυσε τη γύρω περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί