Φάμελλος από το Συντονιστικό: Έχουμε σχέδιο για τη δασοπροστασία – Αναμένουμε την κυβέρνηση για συζήτηση στη Βουλή

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρέθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας

Ηδασοπροστασία, η πρόληψη δασικών πυρκαγιών, η υποστελέχωση του πυροσβεστικού σώματος και η ανάγκη ενίσχυσης σε εξοπλισμόεναέρια και επίγεια μέσα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σχετικές προτάσεις τις οποίες έχει ήδη καταθέσει στον δημόσιο διάλογο, επεσήμανε ότι αναμένει την απάντηση της κυβέρνησης σχετικά με το αίτημα συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την εξέλιξη του δύσκολου καλοκαιριού και για τη μεγάλη έκταση των πυρκαγιών» τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε «για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που δίνουν τα μέλη του πυροσβεστικού σώματος και τα στελέχη των υπηρεσιών της πολιτικής προστασίας στα μέτωπα της φωτιάς».

Ο ίδιος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του «για τους δύο ήρωες πιλότους που χάσαμε», αλλά και την οδύνη του για τα θύματα της των πυρκαγιών

«Μιλήσαμε για τη δασοπροστασία και την πρόληψη δασικών πυρκαγιών όπου υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλήσαμε για το θέμα της προετοιμασίας της πολιτείας από τον χειμώνα για την αντιπυρική περίοδο, για να έχουμε στελεχωμένη πυροσβεστική υπηρεσίαεξοπλισμό εναέρια και επίγεια μέσα και για να έχουμε ένα αποτελεσματικό δίκτυο συντονισμού που φάνηκε ότι μας έλειψε» τόνισε ο ίδιος.

Υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι», ο Σ. Φάμελλος επεσήμανε ότι «χρειάζονται λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά» και ότι «ήρθαμε για να συμβάλουμε ώστε να είναι η πολιτεία μας καλύτερη. Πιο ανθεκτική πιο βιώσιμη».

«Μιλήσαμε για προσλήψεις στην πυροσβεστική υπηρεσία και για εξοπλισμό στα εναέρια και επίγεια μέσα» σημείωσε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε ότι το κλιμάκειο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε τον απολογισμό του προγράμματος για τον εξοπλισμό των πυροσβεστικών μέσων καθώς επίσης και ενημέρωση για τα προγράμματα υλοποίησης όσον αφορά στη δασοπροστασία.

«Θέλουμε πιο ανθεκτική πιο βιώσιμη κοινωνία προσαρμοσμένη στην κλιματική αλλαγή» επανέλαβε ο κ. Φάμελλος τονίζοντας ότι «έχουμε προτάσεις για την πρόληψη των πυρκαγιών και για το σχέδιο ανθεκτικότητας της κοινωνίας και για τη στελέχωση των υπηρεσιών, καθώς έχουμε σοβαρά ζητήματα στελέχωσης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί