Τα έριξε πάλι στην κλιματική κρίση – Δεν απάντησε σε Ανδρουλάκη

Δεν έκρυβε εκπλήξεις η αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε τη χώρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών. 

Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός, μίλησε για «άνιση μάχη με τη φύση», που δεν βιώνει μόνο η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης. Υποστήριξε επίσης πως το κράτος έχει καλύτερη οργάνωση και περισσότερα μέσα στη διάθεσή του, αν και αναγνώρισε αδυναμίες, χωρίς όμως να διευκρινίσει κάτι περισσότερο.

ADVERTISING

Προειδοποίησε επίσης για δύσκολες μέρες, ενώ άφησε αιχμές λέγοντας πως συμπαραστάτες του κράτους στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης, θα πρέπει να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ο κάθε πολίτης. 

→ Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς του πρωθυπουργού στην αποκάλυψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, κατήγγειλε ότι τελικά έγιναν τρεις απόπειρες, και όχι μία, παγίδευσής του από το Predator. 

Η αναφορά του πρωθυπουργού για τις πυρκαγιές

Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό το πένθος για την απώλεια των δύο πιλότων μας στον πόλεμο με τις πυρκαγιές. Υποκλινόμαστε στην αυτοθυσία και στον ηρωισμό του Σμηναγού Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Στεφανίδη, που έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν ζωές.

Υπηρετώντας το καθήκον, την πατρίδα και την αγάπη τους για τους ουρανούς, από εκεί όπου μας καλούν τώρα να συνεχίσουμε την προσπάθεια, αλλά και να σιωπήσουμε για να τους τιμήσουμε. Με ενότητα, με ωριμότητα, με υπευθυνότητα, χωρίς εύκολες απαντήσεις απ’ όλους και για όλα, χωρίς παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας και πολύ περισσότερο χωρίς ο πόνος να γίνει κομματικό σύνθημα.

Το τραγικό αυτό γεγονός απέδειξε όχι μόνο την άνιση μάχη με τη φύση που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες η Μεσόγειος, αλλά και ότι στη χώρα μας το κράτος είναι στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες, όμως με καλύτερη οργάνωση και με περισσότερα μέσα στη διάθεσή του.

Παρούσα και στην πρώτη γραμμή θα είναι και η Πολιτεία για όλες τις επόμενες δύσκολες μέρες, καθώς μετά τον καύσωνα θα ακολουθήσουν ισχυροί άνεμοι. Γι’ αυτό και θα ζητήσω από όλους για ακόμα μια φορά απόλυτη επιφυλακή.

Η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει και στην άμυνα απέναντί της προφανώς πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το κράτος. Συμπαραστάτες, ωστόσο, πρέπει να συνεχίσουν να είναι τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι εθελοντές και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά με την ατομική του συμπεριφορά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί