Πέθανε η Sinead O’Connor

Σε ηλικία μόλις 56 ετών, έφυγε από τη ζωή η Ιρλανδή τραγουδίστρια και μουσικός Sinead O’Connor (Σινέντ Ο’ Κόνορ), η οποία είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του 1990 με το τραγούδι «Nothing Compares 2 U».

Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966 στο Γκλέναγκερι του Δουβλίνου. Το πρώτο της άλμπουμ The Lion and the Cobra, κυκλοφόρησε το 1987 και μπήκε στα διεθνή charts. Το δεύτερο άλμπουμ της, I Do Not Want What I Haven’t Got, έλαβε λαμπρές κριτικές και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της, πουλώντας πάνω από επτά εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το βασικό single του, το «Nothing Compares 2 U» (γραμμένο από τον Prince), ονομάστηκε το νούμερο ένα παγκόσμιο single το 1990 από τα Μουσικά Βραβεία Billboard.

Κυκλοφόρησε δέκα στούντιο άλμπουμ, ενώ η δουλειά της περιλαμβάνει επίσης τραγούδια για ταινίες, συνεργασίες με πολλούς άλλους γνωστούς καλλιτέχνες, καθώς και εμφανίσεις σε φιλανθρωπικές συναυλίες συγκέντρωσης χρημάτων. Τα απομνημονεύματά της, το 2021, «Memorings» έγιναν best seller.

AP PHOTO

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μουσικής της καριέρας ήταν αποστομωτικά ειλικρινής για το πνευματικό της ταξίδι, τον ακτιβισμό, τις κοινωνικοπολιτικές της απόψεις, καθώς και για τους αγώνες της για τα ψυχικά της τραύματα και την υγεία της.

Το 1999 χειροτονήθηκε ιερέας από τη Λατινική Εκκλησία της Τριεντίνου, μια αίρεση που δεν αναγνωρίζεται από την Καθολική Εκκλησία. Μιλούσε για θέματα που σχετίζονται με την παιδική κακοποίηση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον ρατσισμό, την οργανωμένη θρησκεία και τα δικαιώματα των γυναικών. Το 2017, η O’Connor άλλαξε το όνομά της σε Magda Davitt. Αφού ασπάστηκε το Ισλάμ το 2018, το άλλαξε σε Shuhada’ Sadaqat. Ωστόσο, πριν από το θάνατό της συνέχισε να ηχογραφεί και να τραγουδά χρησιμοποιώντας το βαπτιστικό της όνομα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί