Άμεση επίλυση των προβλημάτων υποδομών στον Εμπορικό Λιμένα ζητάει το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, προς τη διοίκηση του ΟΛΗ

Την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του εμπορικού Λιμένος Ηρακλείου και δυσχεραίνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, ζητεί με επιστολή του προς τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, επισημαίνοντας την αδικαιολόγητη χρονοτριβή στην εξεύρεση λύσης. 

Απευθυνόμενος στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Μηνά Παπαδάκη, ο κ. Αλιφιεράκης περιγράφει την κατάσταση που έχει δημιουργεί από τη βλάβη, εδώ και δεκαπέντε ημέρες, του γερανού μεταφόρτωσης εμπορευμάτων σε container και μεταφέρει την αγωνία των επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τον τρόπο με τον οποίο  θα γίνει η εκφόρτωση των εμπορευμάτων την προσεχή Πέμπτη 27/7, οπότε και φτάνει στο Ηράκλειο το εμπορικό πλοίο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, υπενθυμίζει ότι έχουν υπάρξει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις για το θέμα, με αντίστοιχες επιστολές τα προηγούμενα χρόνια, για να προγραμματιστεί η απολύτως αναγκαία αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού και η βελτίωση των υποδομών, ώστε ν’ αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του εμπορικού λιμένα. Επισημαίνοντας τον επείγοντα χαρακτήρα των παρεμβάσεων που απαιτούνται από τη διοίκηση του ΟΛΗ, ο κ. Αλιφιεράκης συμφωνεί με την εκμίσθωση γερανού που θα εξυπηρετήσει τις άμεσες ανάγκες των επιχειρηματιών,  πρόταση η οποία είχε συζητηθεί, ως ενδιάμεση λύση, στη διάρκεια συνάντησης την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία του ΟΛΗ για το μείζον αυτό θέμα.

Ο κ. Αλιφεράκης αναφέρεται επίσης, στη σοβαρή υποστελέχωση του Οργανισμού και τονίζει ότι θα πρέπει ν ΄αξιοποιηθούν οι πρόσφατες προσλήψεις και να υπάρξουν νέες, ώστε ν’ αντιμετωπιστούν τα τεράστια χρόνια προβλήματα που προκαλούν όλες αυτές οι δυσχέρειες στον ανεφοδιασμό της τοπικής αγοράς, ειδικά στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου τονίζει, τέλος, στην επιστολή του προς τον ΟΛΗ, ότι ο μεταβατικός χαρακτήρας της τωρινής διοίκησης, έως την ολοκλήρωση της  μετάβασης του Οργανισμού στον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορεί ν’ αποτελεί δικαιολογία για αδράνεια, γεγονός που θα οδηγήσει  σε μείωση της ανταγωνιστικότητας του Λιμένος Ηρακλείου και αδυναμία να καλύψει τις  τεράστιες διακομιστικές ανάγκες των εμπορικών επιχειρήσεων. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί