Στην τελική φάση η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για την μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά της Νέας Αλικαρνασσού

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου η διαδικασία συλλογής των εγκρίσεων που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο προσωρινής μετεγκατάστασης του καταυλισμού των Ρομά από το υφιστάμενο σημείο, σε χώρο 40 στρεμμάτων που βρίσκεται δυτικότερα στα Δύο Αοράκια.

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου μάλιστα εστάλη  από το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας στον Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, η πρόταση του Δήμου όπου αναφέρονται όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες της μεταστέγασης . 

Όπως έχει ήδη αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, προβλέπεται να χωροθετηθούν δύο καταυλισμοί, ένας για κάθε ομάδα, που θα είναι και οι δύο στη δυτική πλευρά του ακινήτου, θα είναι όμως πλήρως διαχωρισμένοι και αυτόνομοι. Για κάθε σύλλογο Ρομά θα υπάρχει μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και δραστηριοτήτων όπου θα στεγαστούν και τα γραφεία τους.

Προτείνονται επίσης οι εξής δομές, κοινές για τους δύο συλλόγους:

  • Iατρείο
  • Παιδική χαρά
  • Γραφείο ομάδας διαχείρισης
  • Αίθουσα ενισχυτικής διδασκαλίας μαθητών

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη και στις προσπάθειες των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας τα παιδιά των Ρομά πηγαίνουν στο σχολείο. 

Στον καταυλισμό ζουν:

  • 34 μαθητές νηπιαγωγείου
  • 117 μαθητές Δημοτικού
  • 59 μαθητές Γυμνασίου
  • 6 μαθητές Λυκείου

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης δήλωσε σχετικά: 

«Η πρότασή μας για τη μεταστέγαση των συμπολιτών Ρομά εντός του ακινήτου στο οποίο στεγάζονται πρόχειρα σήμερα σ’ ένα συγκρότημα οικίσκων με αξιοπρεπείς και υγιεινές συνθήκες διαβίωσης έλαβε όλες τις  εγκρίσεις από τις Υπηρεσίες που προβλέπει η νομοθεσία και έχει αποσταλεί στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς έγκριση από τις αρμόδιες επιτροπές και χρηματοδότηση. 

Οφείλονται ευχαριστίες στα στελέχη του Τμήματος Δημοτικής  Περιουσίας και ιδιαίτερα στον Προϊστάμενο κ. Γιώργο Πολυχρονάκη 

Η προσπάθειά μας τώρα εστιάζεται στη διασφάλιση οικίσκων καλής ποιότητας και εμβαδού ανάλογου με τον αριθμό μελών κάθε οικογένειας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί