Στο Ηράκλειο ο Στ. Κασσελάκης – Σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο, συζήτηση με τους πολίτες στο κέντρο (Φωτο)

(Φωτογραφίες: ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης)

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε στις 11 πμ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου όπου συνάντησε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε ότι ήρθε πλέον η στιγμή το ελληνικό κράτος να λύσει τα προβλήματα του λαού με το να γίνει παρεμβατικό και αποδοτικότερο, με τις ευρωεκλογές να αποτελούν την ευκαιρία για την εναλλακτική προοδευτική λύση που ζητάει ο τόπος, με τον ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μία ομάδα η οποία θα μπορεί να επιδείξει “ενσυναίσθηση, ηθική και τεχνοκρατική επάρκεια”.

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα μετά τη Σουηδία, αναφορικά με την πληρωμή έμμεσων φόρων, ενώ ταυτόγχρονα η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει ως κράτος δεν ανταποκρίνεται σε καμμία περίπτωση σε αυτό το κόστος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε και στο θέμα των ανεμογεννητριών, τονίζοντας ότι ουσιαστικά αυτό που προωθείται είναι “ανεμογεννήτριες για λίγους”, προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υπέρ της πράσινης μετάβασης και μάλιστα γρήγορα, αλλά με τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

“Ας νομοθετήσει η κυβέρνηση, ας βάλει πλαφόν 5% στο ηλεκτρικό ρεύμα, για να μπορεί να παταχθεί η αισχροκέρδεια. Πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά στο 0% για να μειωθεί ο ρυθμός φτωχοποίησης του έλληνα πολίτη και να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα στον υπερμειωμένο συντελεστή που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν είναι δυνατόν στη χώρα μας, η βενζίνη που διυλίζεται στην Ελλάδα, να πωλείται πιο ακριβά από την ίδια βενζίνη στην Κύπρο”, τόνισε για την ακρίβεια ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε ένα ολιγοπώλιο από το χωράφι στο ράφι, όπου και ο αγρότης αδυνατεί να επιβιώσει και ο πολίτης αδυνατεί να καταναλώσει, ενώ οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τόσες φορές από τον έλληνα πολίτη, ο οποίος αδυνατεί να έχει τη στοιχειώδη ρευστότητα”.

«Δεν μπορεί να έχει ρευστότητα, όταν οι τράπεζες της Ελλάδας οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο τόσες φορές, είναι από τις πιο κερδοφόρες στην Ευρώπη. Με μεγάλες χρεώσεις στις συναλλαγές, με μηδενικά επιτόκια στις καταθέσεις. Πρόκειται για μία κοροϊδία με περιτύλιγμα νεοφιλελεύθερο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ πρόσθεσε ότι «ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα ενδοιασμό είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών».

«Να σας πω σε προσωπικό επίπεδο, ότι κατανοώ το επιχειρείν, την ανάπτυξη και τα οικονομικά, καλύτερα από τους κυβερνώντες» με στόχο μια χρηστή διοίκηση της χώρας, όπως έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω μνημονίων, αλλά την επόμενη φορά με ανοιχτές αγορές, με εργασιακά δικαιώματα, με κοινωνικό κράτος, με διαφάνεια και με κράτος πρόνοιας».

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ιδιωτικές επενδύσεις» και πως «αυτό το αποκαλεί η Νέα Δημοκρατία σταθερότητα και ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση. Αν αυτό είναι σταθερότητα και ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση να μας λείπει το βύσσινο» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης που σημείωσε ότι «υπάρχει εναλλακτική λύση για τους επιχειρηματίες» και πως αυτή η πρόταση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος που αποκάλεσε «άδικη ελληνική πατέντα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παράλληλα συμπλήρωσε ότι όσες επιχειρήσεις έχουν κερδοφορία κάτω από 220.000 ευρώ, πρότασή τους είναι να πληρώνουν μόνο 17% φόρο εισοδήματος και με κερδοφορία πάνω από 220.000 ευρώ να πληρώνουν 24%.

Ο κ. Κασελάκης απευθυνόμενος τους παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου αναφέρθηκε και στον αποκαλούμενο όπως είπε φαύλο κύκλο που δημιουργείται από την αδυναμία ενός επιχειρηματία να προσλάβει εργαζόμενους, λόγω των εισφορών και ταυτόχρονα να υπάρχει ένα καθεστώς εκμετάλλευσης στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Για την Κρήτη ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε ότι ως πατρίδα του έχει «ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του» συμπληρώνοντας ωστόσο ότι εκτός από αυτή τη σύνδεση, αλλά και τη σύνδεση με τους κινηματικούς αγώνες «αντιμετωπίζει πολλά θέματα, παρά το γεγονός ότι είναι ένα πιο εύρωστο νησί σε σχέση με άλλα νησιά της επικράτειας. Έχει το 7% του πληθυσμού και συνεισφέρει το 14% στο εθνικό ΑΕΠ, αλλά ταυτόχρονα υπολείπεται σε βασικές υποδομές».

Το απόγευμα ο Στ. Κασσελάκης θα μεταβεί στο Φράγμα της Φανερωμένης, στη Μεσσαρά, για να αναδειχθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας, της κλιματικής αλλαγής, των υποδομών και ειδικά το κομμάτι της άρδευσης που πλήττει την περιοχή.

Αμέσως μετά θα μεταβεί στο κέντρο των Μοιρών όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει στα στελέχη και τους φίλους του κόμματος. Αργότερα το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους σε μπαρ του Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα επίσκεψης του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη στο Ηράκλειο:

11:00 έως 12:30  Σύσκεψη στην αίθουσα Καρούζου στο ΕΒΕΗ με τους φορείς : ΕΒΕΗ, ΟΕΒΕΝΗ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΠΕΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ, ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΗ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ.
12:30 έως 14:30 Περιοδεία στο κέντρο της πόλης. Έναρξη από την πλατεία του Αγίου Τίτου.
17:30 Αναχώρηση για δήμο ΦΑΙΣΤΟΥ από τον Εσταυρωμένο.
18:15-19:00 Επίσκεψη στο φράγμα Φανερωμένης
19:15 Άφιξη στις Μοίρες, συνάντηση με το δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη.
20:00 Ομιλία στην πλατεία του δημαρχείου και παραμονή στον κεντρικό δρόμο των Μοιρών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί