Έβαλαν στο αρχείο το «πάρτι» απευθείας αναθέσεων της Σοφίας Νικολάου!

Δεν «είδε» ο οικονομικός εισαγγελέας καμία ζημία από το «πάρτι» των απευθείας αναθέσεων της πρώην γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάο,  καθώς μπήκε στο αρχείο η υπόθεση των συμβάσεων προμήθειας υγειονομικού υλικού για τις φυλακές.

Οι αποκαλύψεις είχαν προκαλέσει αναστάτωση στο γαλάζιο στρατόπεδο ενόψει εκλογών, καθώς οι διαρροές διαδέχονταν η μία την άλλη αναφορικά με την υποψηφιότητά της στις εκλογές. Μέχρι που πηγές της ΝΔ, ξανά μέσω διαρροών, ανέφεραν πως η κ. Νικολάου δεν θα είναι τελικώς υποψήφια, αδειάζοντας επί της ουσίας την πρώην γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής. Ακολού

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, μετά από τέσσερις μήνες έρευνας, ο οικονομικός εισαγγέλεας αποφάσισε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν τη ζημία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει πως οι αποφάσεις αυτές έχουν ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον κατά 2 εκατομμύρια ευρώ.

Την μηνυτήρια αναφορά είχαν καταθέσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκης, Σπίρτζης και Ξανθόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η έρευνα του ΣΔΟΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμβάσεις ήταν καθ’ όλα νόμιμες, δεν προκάλεσαν ζημία στο δημόσιο κι έγιναν σε τιμές κατά πολύ χαμηλότερες από τις τιμές της αγοράς.

Σημειώνεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας είχε χαρακτηρίσει το αρχικό πόρισμα του ΣΔΟΕ ως «αντιεπιστημονικό» (15/2/2023) καθώς η επιλογή των δειγμάτων με τα οποία συγκρίθηκαν οι συμβάσεις της πρώην γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής έγινε με «τυχαίο τρόπο».

Όπως αναφέρεται, στην τετράμηνη έρευνα, ελήφθη υπόψη το έγγραφο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το οποίο δεν συμπεριέλαβαν οι πρώτοι ελεγκτές στο αρχικό πόρισμα, με το έγγραφο αυτό να οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν υπήρξε ούτε υπερτιμολόγηση ούτε ζημία σε βάρος του δημοσίου.

Αλληλοκαρφώματα

Η κατάσταση πριν τις εκλογές ήταν τραγελαφική έως ότου ξεκαθαριστεί εάν η Σοφία Νικολάου θα ήταν υποψήφια στις εκλογές, μετά τις αποκαλύψεις για τις απευθείας αναθέσεις. Από τη ΝΔ είχαν διαμηνύσει στη Σοφία Νικολάου ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια στις εκλογές, κάτι που φρόντισαν να κρατήσουν μυστικό τόσο καιρό. Ωστόσο φρόντισαν λίγο καιρό αργότερα να «ανακοίνωσουν» μέσω διαρροών ότι η Σοφία Νικολάου δεν θα κατεβεί τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι πηγές της Πειραιώς επισήμαιναν ότι «επειδή όσα λέει η κυρία Νικολάου, προκαλούν διάφορα ερωτηματικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές».

Βέβαια, πηγές από το περιβάλλον της Σοφίας Νικολάου μιλούσαν για «γαλάζιες» παρεμβάσεις και για «συμβόλαια» προκειμένου να απελευθερωθεί μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Εύβοια και έλεγαν ότι η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής αποφάσισε να μην κατέβει στις εκλογές.

Έπειτα ήρθε η επίσημη ανακοίνωση δια στόματος Σοφίας Νικολάου, η οποία ισχυρίστηκε ότι για λόγους «ευθιξίας» δεν θα κατέβει στις εκλογές, καθώς ήταν σε εξέλιξη έρευνα σε βάρος της αφήνοντας ταυτόχρονα «καρφιά» κατά της ΝΔ που δεν την στήριξε απέναντι στις «επιθέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί