Κρεσέντο αυταρχισμού από τη Σοφία Νικολάου εντός Βουλής (βίντεο)

Η γ.γ. Αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου, εμφανίστηκε ενώπιον Επιτροπής της Βουλής με πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά θράσος και προκλητικότητα – Αμετανόητη για την τραγική διαχείριση της υπόθεσης «Δημάκη», παρά τη συντριπτική υποχώρησή της, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «Τούρκο βουλευτή» στην Ξάνθη, επανέλαβε τα γνωστά ψεύδη για τον Νόμο Παρασκευόπουλου, διατράνωσε την επιμονή της σε φυλακές τύπου Γ’ – Χαρακτηριστικά αποσπάσματα όσων είπε.

Την απουσία σωφρονιστικής  πολιτικής και την εμμονή στο δόγμα της άμετρης καταστολής και του αυταρχισμού διακήρυξε σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση, δια της γ.γ. Αντεγκληματικής  πολιτικής, η οποία εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά θράσος και προκλητικότητα, όπως τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι Σπύρος Λάππας και Γιώργος Ψυχογιός, τομεάρχης Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής αντίστοιχα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνουν:

«Φάνηκε μάλιστα αμετανόητη για την τραγική διαχείριση της υπόθεσης «Δημάκη», παρά τη συντριπτική υποχώρησή της, και με περισσή αναίδεια εγκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους. Πιπιλίζοντας τη γνωστή καραμέλα του νόμου Παρασκευόπουλου, που δήθεν αποφυλάκισε 14 χιλ. κρατουμένους  (!), φάνηκε πια ότι η πολιτική της ΝΔ καθορίζεται από τα fake news.

Φάνηκε όμως ταυτόχρονα η πλήρης άγνοια των φυλακών και των αναγκών τους: Μπροστά μάλιστα στην ανυπαρξία οποιουδήποτε έργου, επαναλάμβανε μονότονα τα ευρήματα των ελέγχων και τα ποντίκια που ανακάλυψε σε μια φυλακή (!) Καμία εξήγηση ωστόσο δεν έδωσε για τις απευθείας αναθέσεις σε «φίλους», ούτε για τις ακριβοπληρωμένες, και πάλι με απευθείας ανάθεση, δημόσιες σχέσεις της Γραμματείας. Τέλος, ενώ υπερασπίστηκε το δόγμα «νόμος και τάξη» για ασφάλεια στις φυλακές, δεν δικαιολόγησε τις δολοφονίες, τις συμπλοκές και τους θανάτους που συμβαίνουν διαρκώς.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέταξαν την ανάγκη χάραξης μιας σωφρονιστικής πολιτικής  που να συμβαδίζει με τα δεδομένα του Συμβουλίου της Ευρώπης και σημείωσαν την πρόοδο που έγινε την περίοδο 2015-2019 στη διεθνή εικόνα της χώρας.

Αντίθετα, με την ακροδεξιά πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η χώρα βαδίζει και πάλι στη διεθνή απαξίωση, αφού επιλέγει το μοναχικό δρόμο της άμετρης καταστολής αντί της ουσιαστικής πολιτικής ανθρωπισμού και επανένταξης».

Τι ειπώθηκε από τη Σοφία Νικολάου 

Σημειώνεται ότι η  Γενικής Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, (Ε.Δ.Δ.Α), της Βουλής, σχετικά με τις δράσεις τη Γραμματείας και το πρόγραμμα για τα σωφρονιστικά καταστήματα, επιδόθηκε σε φωνές και κραυγές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμφανίστηκε εξαιρετικά επιθετική απέναντι στον κρατούμενο – απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη που διεκδικούσε το δικαίωμά του στην εκπαίδευση.

Ο κορωνοϊός, οι φυλακές και ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετατρέποντας την Επιτροπή της Βουλής σε τηλεοπτική αρένα, η Σοφία Νικολάου ξεκίνησε να λέει ότι αν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ επί επιδημίας, θα είχαμε «βέβαιους θάνατους» στις φυλακές (!). Απέδωσε δε «αλλεργία στα αυστηρά μέτρα» στην αντιπολίτευση, απαντώντας με κραυγές στις διαμαρτυρίες του Σπ. Λάππα. Χαρακτηριστικό το ύφος και ο τόνος της:

Τα …3 χιλιάδες ποντίκια

Η Σοφία Νικολάου ξεκίνησε αναφέροντας εντυπωσιοθηρικές περιγραφές  για τις φυλακές Ναυπλίου, με ισχυρισμούς όπως ότι, κατά τη διάρκεια της απολύμανσης που έγινε, εντοπίστηκαν χιλιάδες ποντίκια κυρίως στους ισόγειους και υπόγειους χώρους, στις αποθήκες και στους αεραγωγούς, λέγοτνας συγκεκριμένα: «Όταν, κατά τη διενέργεια της απολύμανσης, ανοίχτηκε μία πόρτα στο υπόγειο πετάχτηκαν πάνω στο προσωπικό σχεδόν 3.000 ποντίκια σαν κοπάδι από πρόβατα!»

Για όλα φταίει ο Δημάκης…

Η Σ. Νικολάου κατηγόρησε τον Βασίλη Δημάκη ότι «λέει ψέματα» πως του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην εκπαίδευση και έδωσε εξηγήσεις για την μεταγωγή του στις φυλακές Γρεβενών, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τις… απολυμάνσεις στις φυλακές, με τον ισχυρισμό ότι «επί κυβερνήσεως του δεν είχε γίνει παρά μόνο μια απολύμανση, στις φυλακές Νέων Αυλώνα».

Η επίθεση προς τον Βασίλη Δημάκη από τη Σοφία Νικολάου είχε και συνέχεια: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να λέει ψέματα, να προσβάλλει τους κρατούμενους, να τους εκφοβίζει λέγοντας ότι θα πεθάνουν όλοι σαν τα ποντίκια. Δεν θα επιστρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να επιλέγει την φυλακή του και να συνδιαχειρίζεται τις φυλακές μαζί μας. Οι φυλακές έχουν διοίκηση».

Το κρεσέντο κατηγοριών της Γ.Γ. κατά του Βασίλη Δημάκη που «ξεσήκωσε τους άλλους κρατούμενους»

Η Σοφία Νικολάου ακούστηκε ακόμα να λέει ότι ο Βασ. Δημάκης «διέσπειρε ψευδώς ότι υπήρχε κρούσμα κορονοϊού στις φυλακές Κορυδαλλού και ξεσήκωσε τους άλλους κρατούμενους σε αποχή από την εργασία τους στα μαγειρεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα σίτισης του Κορυδαλλού για πολλές μέρες», ενώ «ακολούθησε αναταραχή και στα υπόλοιπα Καταστήματα Κράτησης και κυρίως στην Πάτρα και τα Γιάννενα».

«Προκειμένου να προστατέψω όλα τα δικαιώματα των κρατουμένων αποφάσισα την μεταγωγή του στη φυλακή τον Γρεβενών. Και πήγε εκεί διότι έχει την πιο πλήρη υλικοτεχνική υποδομή για παρακολούθηση μαθημάτων ηλεκτρονικά», είπε η κ. Νικολάου.

«Η μεταγωγή του δεν ήταν τιμωρητική, ήταν για να επικρατήσει ηρεμία, τάξη και ασφάλεια στις φυλακές του Κορυδαλλού. Αλίμονο εάν δεν το κάναμε. Η ιστορία απέδειξε ότι ήταν η πιο σωστή κίνηση που έγινε. Μετά την μετακίνηση του σταμάτησε η απεργία στον Κορυδαλλό. Ηρέμησαν οι κρατούμενοι, σταμάτησε η αποχή από τα καθήκοντά στα Γιάννενα στη συνέχεια και στην Πάτρα», ισχυρίστηκε ακόμα η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ο …Τούρκος βουλευτής

Η Σοφία Νικολάου δεν σταμάτησε εκεί, αλλά επιδόθηκε και σε άλλες κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας να μιλήσει και για «Τούρκο βουλευτή» στην Ξάνθη. Ετσι, είπε πως «υπάρχουν φωτογραφίες επιχειρηματία [που είχε αναλάβει απολυμάνσεις] με βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ», ανάμεσα στους οποίους και «με τον τούρκο βουλευτή Ξάνθης»! Φυσικά, μετά τις διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκε να ανακαλέσει και να πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό.

Τα γνωστά ψεύδη για νόμο Παρασκευόπουλου και φυλακές τύπου Γ’

Το κρεσέντο της Σοφίας Νικολάου συνεχίστηκε και με εξόφθαλμα ψεύδη όπως  «βγάλατε και τον βιαστή και τον φονιά με τον νόμο Παρασκευόπουλου», και με ξεκάθαρη επίδειξη αυταρχισμού όπως ότι «και οι τύπου Γ’ φυλακές χρειάζονται, βεβαίως χρειάζονται, γιατί δεν είναι ίδιοι όλοι οι κρατούμενοι».

Το ρεσιτάλ ψεύδους από τη Σ. Νικολάου για τον νόμο Παρασκευόπουλου

Η αυταρχική εμμονή στις φυλακές Τύπου Γ’

Η απάντηση του Σπ. Λάππα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Επιτροπής, Μάξιμο Χαρακόπουλο, στην καταληκτική του τοποθέτηση κατά την αντιπαράθεση με την Σ. Νικολάου δήλωσε:

«Ποτέ δεν περιμέναμε από μία Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής να απευθύνεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη φράση “αυτοί είστ娔. Εμείς πλιάτσικο στα θέματα εγκληματικότητας και σωφρονισμού δεν θα κάνουμε. Δεν θα κάνουμε ό,τι έκανε η Νέα Δημοκρατία τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι θετικό μέτρο ληφθεί θα το επικροτήσουμε και θα το χειροκροτήσουμε, όμως συμπεριφορές, πρακτικές και αντιλήψεις, εν μέρει, που δεν έκρυψε η κυρία Γραμματέας, εμείς θα είμαστε απέναντι, διότι τα ζητήματα του δικαιϊκού και νομικού πολιτισμού, όπως τα εκφράζει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ΕΣΔΑ και ο Ευρωπαϊκός Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, θεωρούμε ότι είναι αυτονόητη η υλοποίηση και εφαρμογή τους και για τη χώρα μας. Πρακτικές του τύπου να αντιδικεί η Γραμματέας με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, σαν να είναι άλλη κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το θεωρούμε κωμικοτραγικό».

Με πληροφορίες από left.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί