Απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ: Περικόπτει τις εξετάσεις των καρκινοπαθών αναγκάζοντάς τους να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη

“Δεν είναι μόνο η νόσος απάνθρωπη. Είναι και η πολιτική που εφαρμόστηκε και εξακολουθεί να εφαρμόζεται για την υγεία των καρκινοπαθών”

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, μέσω της οποίας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ να περικόψει τις προγραμματισμένες εξετάσεις των καρκινοπαθών, αναγκάζοντάς τους να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, στο πλαίσιο του κέρδους υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

Απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ: Περικόπτει τις προγραμματισμένες εξετάσεις των καρκινοπαθών αναγκάζοντάς τους να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη

Το Σωματείο Εργαζόμενων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ να περικόψει τις προγραμματισμένες εξετάσεις των καρκινοπαθών αναγκάζοντας να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να πληρώνουν δύο και τρεις φορές τον μήνα, ανάλογα με την εξέλιξη του κάθε ασθενή, στα ιδιωτικά εργαστήρια (όπως κάνουν πολλές φορές για τις αξονικές, μαγνητικές κλπ εξετάσεις)! 

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στα πλαίσια του κέρδους υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.  

Δηλαδή η απόφαση της διοίκησης προτρέπει τους καρκινοπαθείς να αναζητούν σε ποιό ιδιωτικό εργαστήριο θα κάνουν τις εξετάσεις, αντί να στελεχώσουν με μόνιμο προσωπικό τα εργαστήρια και γενικά το νοσοκομείο, ώστε οι ασθενείς να κάνουν χωρίς κόστος τις εξετάσεις τους. Η λύση όμως δεν είναι πετάω τους ασθενείς στους επιχειρηματίες της υγείας.

Δεν είναι μόνο η νόσος απάνθρωπη. Είναι και η πολιτική που εφαρμόστηκε και εξακολουθεί να εφαρμόζεται για την υγεία των καρκινοπαθών. Από όλες τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις. Η πολιτική που θεωρεί την υγεία κόστος.

Απαιτούμε τώρα να πάρει η διοίκηση την απαράδεκτη αυτή απόφαση πίσω.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί