Στο πλευρό των αγροτών οι εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ

Την στήριξή τους στους αγρότες εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει αναλυτικά:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των αγροτών! Είμαστε δίπλα τους διότι ο αγώνας τους είναι αγώνας δίκαιος, είναι αγώνας για την επιβίωσή τους για να παραμείνουν στα χωράφια τους για να καλλιεργούν, είναι αγώνας για φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για  το λαό!

Ξέρουμε ότι αν κερδίσουν οι αγρότες θα κερδίσουμε και εμείς οι εργαζόμενοι! Η νίκης τους θα μας δώσει δύναμη και κουράγιο στον αγώνας μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας, για προσλήψεις στα νοσοκομεία, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αυξήσεις στους μισθούς!

Γνωρίζουμε  επίσης ότι αν  κερδίσουν οι αγρότες θα χάσουν οι βιομήχανοι, οι  μεγαλέμποροι, τα μεγάλα super market, οι  εφοπλιστές, οι επιχειρηματικοί όμιλοι της ενέργειας.

Διότι αυτοί κερδίζουν από τον ιδρώτα τον αγροτών αφού αγοράσουν τσάμπα τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι και την ίδια ώρα τους πουλάνε  πανάκριβα την ενέργεια, τα καύσιμα, τα αγροτικά εφόδια που χρειάζεται για να καλλιεργήσουν!

Όλες οι κυβερνήσεις υλοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέστρεψαν τον πρωτογενή τομέα και  ξεκλήρισαν τους αγρότες,  με σκοπό τη συγκέντρωση της παραγωγής και στη συνέχεια της γης σε λίγα χέρια, σε νέους σύγχρονους τσιφλικάδες. 

Είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους έχουν σαρώσει κάθε κοινωνικό δικαίωμα, είναι αυτοί που εμπορευματοποιούν και ιδιωτικοποιούν την υγεία και την παιδεία, που έχουν επιβάλλει εξοντωτικές συνθήκες εργασίες, έχουν εκτοξεύσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις με όλο και χειρότερες μορφές, έχουν απογειώσει τους φόρους και  έχουν εξανεμίσει με την ακρίβεια το λαϊκό εισόδημα.

Στηρίζουμε λοιπόν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας αλλά  και σε όλη την Ευρώπη  γιατί αν μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους θα έχουμε και εμείς φθηνά τρόφιμα.

Πορευόμαστε με το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» που μπροστά στα αδιέξοδα που βιώνουν όλο και πιο πλατιά στρώματα του λαού μας θα γίνεται όλο και πιο ορατός ο αντίπαλος!

Συνεχίζουμε με αλληλεγγύη και οργανωμένο αγώνα για την απεργία σταθμό στις 28 Φλεβάρη που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, ώστε να πληρώσουν οι πραγματικοί υπαίτιοι της ανείπωτης αυτής τραγωδίας !

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί