«Όχι στις απολύσεις και τα ιδιωτικά χειρουργεία»: Στάση εργασίας του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Κάλεσμα σε στάση εργασίας στο πλαίσιο συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κύρηξε η ΠΟΕΔΗΝ κατά των απολύσεων και των ιδιωτικών χειρουργείων την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου από τις 8 έως τις 10 το πρωί απευθύνει το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, το οποίο θα πραγματοποιήσει την ίδια ώρα γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται:

Δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την εντατικοποίηση και τους πετσοκομμένους μισθούς μας, την εργασιακή ομηρία για δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους αλλά και την ταλαιπωρία και οικονομική θα μας βρει δυναμικά απέναντι τους!

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ.

Δεν ανεχόμαστε τα δημόσια νοσοκομεία να οδηγούνται σε συνθήκες «κατάρρευσης» λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική  Απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, στις 22 Φεβρουαρίου, και στην 24 Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ  και Ομοσπονδιών κ δεκάδων Εργατικών κέντρων ,στις 28 Φεβρουαρίου. 

Για την οργάνωση των απεργιών και των κινητοποιήσεων μας καλούμε σε ΓΣ στο αμφιθέατρο  στις 12/2 Δευτέρα προκηρύσσοντας δίωρη στάση 8:00-10-00

Απαιτούμε:

  • Καμία απόλυση συναδέλφου! Καμία σκέψη να μπει εργολάβος! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εδώ και τώρα!!
  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ και αύξηση του στο ύψος του νοσοκομειακού επιδόματος, που καταργήθηκε με τα μνημονιακά μισθολόγια.  Ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων 
  • ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή σε ΝΠΙΔ ή Ανώνυμες Εταιρείες. 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ 

ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί