Φωτιά στη Ρόδο: Σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά – Μήνυμα 112 – Εκκενώνονται οικισμοί

Σε δύο μέτωπα, ένα προς την περιοχή «Στεφανιές» των Λαέρμων και ένα προς την περιοχή του «Αρταμίτη» μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο, η οποία ξέσπασε χθες το απόγευμα και συνεχίζει να μετατρέπει σε στάχτη δεκάδες στρέμματα δάσους.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αποφασίστηκε η εκκένωση των χωριών ΕλεούσαςΣαλάκουΔιμυλιάς και του ξενοδοχείο Έλαφος το οποίο βρίσκεται στον ορεινό όγκο του Προφήτη Ηλία, με εντολή της πυροσβεστικής.

Στη συνέχεια εστάλη σχετικό μήνυμα και από το 112, σύμφωνα με το οποίο όσοι βρίσκονται στις παραπάνω περιοχές καλούνται να εκκενώσουν προς την περιοχή Κολύμπια.

Για προληπτικούς λόγους κλείνει ο δρόμος προς την Φιλέρημο, ενώ αποφασίστηκε από την πρόεδρο της κοινότητας Ιαλυσού, Στεφανία Στάγκα, η ακύρωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για το πανηγύρι του προφήτη Ηλία στην περιοχή.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημειώθηκε ισχυρή αναζωπύρωση με τη φωτιά να κατευθύνεται προς την περιοχή Έμπωνας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων σε δρόμους του νησιού. Συγκεκριμένα λόγω της πυρκαγιάς κλείνουν οι δρόμοι από Σάλακο σε Έμπωνα, από Απόλλωνα σε Έμπωνα και από Λάερμα προς Απόλλωνα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας τραυματίστηκε ο πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Απολλώνων Β. Πιπέρης ο οποίος συνδράμοντας στις προσπάθειες κατάσβεσης υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ανακοινώσεις τους, Αυτοδιοίκηση και εθελοντικές ομάδες κάνουν έκκληση για βοήθεια για την αντιμετώπιση της φωτιάς και κυρίως όσων διαθέτουν μηχανήματα έργου. Η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρει πως είναι σε διαδικασία επίταξης όλων των μηχανημάτων έργων καθώς και των υδροφόρων, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Καπνός από φωτιά σε δάσος
facebook/Forecastweather.Greece

Όπως μεταδίδει η rodiaki.gr οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν από το πρωί της Τετάρτης, χαρακτηρίζονται ευνοϊκές για το έργο της δασοπυρόσβεσης καθώς οι άνεμοι δεν είναι ενισχυμένοι.

Περισσότερα από 120 πυροσβέστες και εθελοντές, καταβάλουν προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Στη μάχη της κατάσβεσης μπήκε και ελικόπτερο ΣΙΝΟΥΚ της πολεμικής αεροπορίας.

Το βράδυ της Τρίτης οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις της Ρόδου έδωσαν ολονύχτια μάχη για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά η οποία μαινόταν ανεξέλεγκτη σε δασική περιοχή.

Πυροσβεστικό ελικόπτερο
facebook/ghatzimarkos

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της πυροσβεστικής στη Ρόδο η πυρκαγιά εξελίσσεται σχεδόν στο κέντρο του νησιού, ανάμεσα στους οικισμούς Απόλλωνα και Λάερμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί