Σκηνοθετημένες εξαγγελίες χωρίς ρεαλιστικό πεδίο εφαρμογής (βίντεο) 

Η τοποθέτηση του Χάρη Μαμουλάκη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης ΝΔ

Απαντώντας στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, ανέδειξε όλα τα κρυφά σημεία και θύμισε αντίστοιχες εξαγγελίες του 2019 που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ από την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης, ευχαρίστησε τους πολίτες του νομού Ηρακλείου που τον τίμησαν ξανά με την εμπιστοσύνη τους δηλώνοντας ότι στόχος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι να παραμείνει χρήσιμη για τους πολίτες.

Επεσήμανε ότι από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες διακρίνεται η περαιτέρω διείσδυση του ιδιωτικού τομέα στους τομείς της υγείας, της οικονομίας και της παιδείας, ενώ τόνισε ότι οι υποσχέσεις περί φοροαπαλλαγών ή αυξήσεων μισθών, παραμένουν εκτός του Μεσοπρόθεσμου που έχει κατατεθεί από τη χώρα μας στην Ε.Ε., καθώς και ότι η Κυβέρνηση, δεν έχει έρθει καν σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά την υποχρέωση παραγωγής πρωτογενών πλεονασμάτων. Υπενθύμισε την πλήρη αναξιοπιστία του Κ. Μητσοτάκη και στον τομέα των δημοσίων έργων, υπενθυμίζοντας ότι το 2019, στις αντίστοιχες προγραμματικές δηλώσεις, είχε αναφερθεί στα έργα ενοποίησης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Ε.Μ.Π., της μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού, της αξιοποίησης του Τατοΐου, της δημιουργίας Μητροπολιτικού Κέντρου στο Κερατσίνι και της αναβάθμισης της ΔΕΘ, έργα που έμειναν στις εξαγγελίες.

Αποδόμησε το «πράσινο» προφίλ που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Πρωθυπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα την παντελή απουσία παρεμβάσεων στον τομέα των φιλικών προς το περιβάλλον μέσων σταθερής τροχιάς, σε ζητήματα χωροταξίας που είχαν δρομολογηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, στο μηδενικό έργο στην επέκταση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ που θα μπορούσε να απορροφήσει παραγωγή από πράσινες πηγές ενέργειας μικρών παραγωγών και ιδιωτών, στην απαξίωση των ενεργειακών κοινοτήτων, αλλά και στην υποβάθμιση των περιοχών Natura.

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε και στην προωθούμενη από τη ΝΔ Συνταγματική αναθεώρηση, επισημαίνοντας την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην αναθεώρηση του Άρθρου 16 και ρωτώντας ταυτόχρονα αν σκοπεύει η Κυβέρνηση να θίξει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, να εισάγει προβλέψεις αιώνιας λιτότητας κατά τα πρότυπα του Γερμανικού Συντάγματος ή να θίξει τις προβλέψεις προστασίας του φυσικού πλούτου και των δασικών οικοσυστημάτων. Μέτρα που όπως τόνισε, θα βρουν αντίθετο τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

 Παρακολουθήστε εδώ την τοποθέτηση του Χάρη Μαμουλάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί