Νέα υπόθεση με την εγκατάλειψη του ΕΚΑΒ: Δήμαρχος μετέφερε ασθενή με εγκεφαλικό λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

Νέο σοκαριστικό περιστατικό έλλειψης ασθενοφόρου βλέπει το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας ότι το ΕΚΑΒ επί κυβέρνησης ΝΔ βρίσκεται υπό κατάρρευση. Μάλιστα, δήμαρχος στην Εύβοια αναγκάστηκε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του ασθενή με εγκεφαλικό

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς στο evima.gr: «Μεταφέρω ο ίδιος αυτή την ώρα πρώην παίκτη του Πανιωνίου με εγκεφαλικό επεισόδιο στο κέντρο υγείας Ψαχνών, μαζί με γιατρό της περιοχής».

Όπως ανέφερε με οργή, είναι εγκληματικό να υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και έχουμε αρκετούς επισκέπτες – λουόμενους στις παραλίες.

«Το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να έρθει στο Λιμνιώνα και είπε ότι υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας και δεν μπορούν να φύγουν.

Άμεσα πήρα το ιδιωτικό μου αυτοκίνητο και αυτή την ώρα μεταφέρω τον ασθενή στο κέντρο υγείας Μαντουδίου προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η κατάσταση είναι τραγική και πρέπει άμεσα να αλλάξει πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές», είπε ο Γιώργος Ψαθάς.

 Συνταξιούχος πέθανε σε καρότσα αγροτικού και γυναίκα σε παραλία περιμένοντας το ΕΚΑΒ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας μάταια την έλευση ασθενοφόρου. Το πρώτο τραγικό περιστατικό συνέβη στο Μετόχι της Βόρειας Εύβοιας με τραγικό θύμα έναν συνταξιούχο, ο οποίος τους καλοκαιρινούς μήνες έμενε στο Μετόχι. 

Δείτε:

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας μάταια το ασθενοφόρο στην Ελλαδα του 2023…

«Αν είχε έρθει ασθενοφόρο, ίσως να είχε σωθεί ο άνθρωπός μας»

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ – Κάθε μέρα άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι

Ο άντρας  αισθάνθηκε αδιαθεσία το απόγευμα της Τετάρτης (5/7) και στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο οπότε θα έπρεπε να περιμένει να έρθει από το Νοσοκομείο της Χαλκίδας. 

Όπως αναφέρει το eviatop,  μετά από μία ώρα αναμονής και με την κατάσταση του να επιδεινώνεται, κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, χωρίς δυστυχώς να προλάβουν να φτάσουν έγκαιρα στο Κέντρο Υγείας.

Σε τραγωδία κατέληξε για μια γυναίκα η επίσκεψή της στην παραλία του Γαβαθά της Λέσβου όταν έχασε αιφνιδίως τις αισθήσεις της. Όπως αναφέρει το lesvosnews, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο από την Καλλονή η γυναίκα είχε καταλήξει και απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο Κέντρο Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί