«Αν είχε έρθει ασθενοφόρο, ίσως να είχε σωθεί ο άνθρωπός μας»

Αδιανόητα είναι όλα όσα περιέγραψε η πεθερά του 52χρονου γιατρού στο Περιστέρι που έχασε τη ζωή του γιατί δεν βρέθηκε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Δείτε: Τραγικό τέλος 52χρονου που υπέστη καρδιακό επεισόδιο: Ξεψύχησε σε ιδιωτική κλινική περιμένοντας το ασθενοφόρο

Η τραγική κατάληξη εξαιτίας του ΕΚΑΒ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τις τραγικές ελλείψεις του Ε.Σ.Υ.

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια του 52χρονου γιατρού το ΕΚΑΒ επικοινώνησε μαζί τους μετά από 1 ώρα και είκοσι λεπτά.

Περιγράφοντας το χρονικό η πεθερά του εκλιπόντος αναφέρεται στα κρίσιμα λεπτά σημειώνοντας πως ο 52χρονος ένιωσε ενόχληση που παρέπεμπε σε καρδιακό πρόβλημα, όταν κάλεσαν για βοήθεια η απάντηση του ΕΚΑΒ ήταν ότι «δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο και υπάρχει και αναμονή».

Σε ερώτηση της οικογένειας να τον μεταφέρουν οι ίδιοι στο Αττικό επειδή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους η απάντηση ήταν ότι το Αττικό ξεκινούσε εφημερία μετά τις 8 το πρωί.

Η οικογένεια μεταφέρει τον 52χρονο με δική της πρωτοβουλία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην περιοχή του Περιστερίου.

Η ίδια μιλώντας στον ANT1, αποφεύγει να σχολιάσει τι ακριβώς συνέβη και στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, και σημειώνει την τραγική κατάληξη.

«Στις 2:30 με πήρε ο σύζυγος και μου είπε: Ο Βασίλης μας έφυγε. Στις 1:55 κάλεσαν στο σπίτι του και απάντησε η εγγονή μου, και της είπαν: “θέλετε ασθενοφόρο ακόμα; Όχι, ευχαριστούμε, τον πήγαμε μόνοι μας”, απάντησε το παιδί».

Σχετικά με τα αίτια θανάτου του 52χρονου, είπε ότι, υπέστη «οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, κολπική μαρμαρυγή και ανακοπή» και εκτίμησε ότι, «αν είχε έρθει ασθενοφόρο μπορεί να είχε σωθεί».

Όπως εξηγεί μετά την κηδεία του 52χρονου έτυχε να ακούσει τις εξαγγελίες για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και όπως είπε «θα πάθαινα εγκεφαλικό» εξηγώντας ότι αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα όσα έζησαν.

Τονίζοντας ότι θέλησε να καταγγείλει «την αδράνεια του κράτους, την αμέλεια και την ανευθυνότητα».

Η ίδια μίλησε για καθυστέρηση 1 ώρας και 20 λεπτών σε αντίθεση με την ανακοίνωση του ΕΚΑΒ που κάνει λόγο για 47 λεπτά καθυστέρησης, όπως είπε η πεθερά το εκλιπόντος «έχουμε τα κινητά τις κλήσεις και ξέρουμε».

Καταλήγοντας η πεθερά του 52χρονου σχολίασε καυστικά «λυπάμαι που το λέω αλλά θα κάνετε κι άλλο τέτοιο ρεπορτάζ» δείχνοντας την απογοήτευσή της για την κρατική ανεπάρκεια στο ΕΣΥ. «Θέλω να δοθεί μία λύση για όλους αυτούς που θα βρεθούν σε αυτήν τη δύσκολη θέση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί