Απαράδεκτος χαρακτηρισμός του Αχιλλέα Μπέου σε καρκινοπαθή υποψήφιο βουλευτή του ΜέΡΑ25

Φραστική επίθεση με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς φέρεται να έκανε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στον Δημήτρη Κανελλή, υποψήφιο Βουλευτή Μαγνησίας με το ΜέΡΑ25 στις πρόσφατες εκλογές.

Όπως αναφέρει το magnesianews, το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Σύλλογος Παλαιών- Παλαιού Λιμεναρχείου με τη δημοτική αρχή.

Αγνόωντας ότι το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο κ. Κανέλλης, ο δήμαρχος Βόλου τον προέτρεψε να… “πάει να κουρευτεί”, με τον πρώτο να εκδίδει μια αποστομωτική ανακοίνωση.

“Να πληροφορήσω λοιπόν τον κ. Μπέο, που μάλιστα πολλές φορές επικαλείται ότι μας ακούει κι ο Θεός, ότι είμαι κουρεμένος όσο δεν πάει. Για την ακρίβεια έξω ξυρίσει τα μαλλιά μου. Και τα έχω ξυρίσει, όχι από επιλογή, αλλά εξαιτίας της ασθένειας που αντιμετωπίζω το τελευταίο διάστημα και των θεραπειών που κάνω” αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά πώς σχολίασε το περιστατικό ο κ. Κανελλής:

“Υπάρχουν και όρια!

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Μπέος είναι αθυρόστομος και πολλές φορές προσβλητικός προς τους πολίτες αυτής της πόλης. Ειδικά όταν οι πολίτες αυτοί δεν τον αποθεώνουν ή δεν συμφωνούν απόλυτα μαζί του.

Ορισμένες φορές όμως η προσβλητική του αυτή στάση ξεπερνά τα όρια. Και δεν αναφέρομαι σε πολιτική κριτική ή διαφωνία, που σε κάθε περίπτωση είναι θεμιτή. Τα όρια, στα οποία αναφέρομαι, και τα οποία κάποιος δεν πρέπει να ξεπερνά, είναι πολύ συγκεκριμένα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Όταν έχει να κάνει, λοιπόν, με σεξιστικούς ή με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς ή προσωπικά ζητήματα, ειδικά όταν αυτά έχουν να κάνουν με την υγεία, τα όρια ξεπερνιούνται.

Αυτά τα όρια ξεπέρασε ο κ. Μπέος λοιπόν όταν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Σύλλογος Παλαιών – Παλαιού Λιμεναρχείου, με τη δημοτική αρχή, γύρισε και μου είπε: “Ρε άντε κουρέψου!” κι ενώ από την πλευρά μου δεν υπήρχε καμιά αντίδραση, επανέλαβε “Εσύ ρε, άντε πήγαινε να κουρευτείς. Άι κουρέψου!”.

Να πληροφορήσω λοιπόν τον κ. Μπέο, που μάλιστα πολλές φορές επικαλείται ότι μας ακούει κι ο Θεός, ότι είμαι κουρεμένος όσο δεν πάει. Για την ακρίβεια έξω ξυρίσει τα μαλλιά μου. Και τα έχω ξυρίσει, όχι από επιλογή, αλλά εξαιτίας της ασθένειας που αντιμετωπίζω το τελευταίο διάστημα και των θεραπειών που κάνω.

Η ασθένεια αυτή δεν με έχει πτοήσει και συνεχίζω να είμαι δραστήριος σε μια σειρά από πράγματα, σε εργασιακό, σε πολιτικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Δεν αποτελεί λοιπόν για μένα “ευαίσθητη χορδή” όταν κάποιος μου λέει “Άι κουρέψου”, αλλά είναι θέμα στάσης και ποιότητας ανθρώπου.

_____________________________________

Πηγή: Magnesia News / Επιμέλεια: News247

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί