Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες το πρώτο σκέλος της έρευνας του οικονομικού εισαγγελέα για τη Folli Follie

Με την ποινική αξιολόγηση του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ολοκληρώνεται, τις αμέσως επόμενες ημέρες, το πρώτο σκέλος της έρευνας για τη Folli Follie, για το οποίο έδωσαν ήδη εξηγήσεις οι δέκα κληθέντες ως ύποπτοι, μεταξύ τους και τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, για τη διάπραξη δύο κακουργημάτων.

Ο κ. Δραγάτσης φέρεται να παρέλαβε τις έγγραφες εξηγήσεις των εννέα εμπλεκόμενων στελεχών της εταιρείας καθώς και ενός ορκωτού λογιστή, οι οποίοι κλήθηκαν σε ανωμοτί καταθέσεις με ερευνώμενα αδικήματα αυτά της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού, όσον αφορά τα θεωρούμενα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία του 2017 και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η επόμενη κίνηση του εισαγγελικού λειτουργού, ως προς αυτό το κομμάτι της έρευνάς του, θα είναι η διατύπωση της κρίσης του για το εάν και σε βάρος ποιων θα πρέπει να απαγγελθούν οι δύο κατηγορίες, ώστε τη σκυτάλη της συγκεκριμένης δικογραφίας να αναλάβει ανακριτής.

Στα υπομνήματα που παρέδωσαν ο ιδρυτής της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος του, Κατερίνα, αλλά και ο γιος τους, Γιώργος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εισέρχονται στην ουσία των θεμάτων για τα οποία τους κάλεσε ο κ. Δραγάτσης και φέρονται να αναπτύσσουν τις νομικές θέσεις τους σχετικά με το αδίκημα της απάτης, το οποίο θεωρούν πως δεν μπορεί να τους αποδοθεί γιατί δεν στοιχειοθετείται. Αυτή η κίνηση των τριών κληθέντων σε ανωμοτί κατάθεση εκτιμάται ότι εκφράζει την επιθυμία τους να μην τοποθετηθούν σε αυτήν τη φάση, αλλά να αναμένουν μέχρι να έχουν γνώση του συνόλου της δικογραφίας που θα σχηματιστεί από τον εισαγγελέα.

Πλην της οικογένειας του ιδρυτή της εταιρείας, υπομνήματα παρέδωσαν στον εισαγγελικό λειτουργό ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, ο διευθυντής του λογιστηρίου, τρία μέλη της διοίκησης, ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που ενέκρινε τα επίμαχα στοιχεία του ισολογισμού του 2017. Οι περισσότεροι εκ των κληθέντων φέρονται να δηλώνουν άγνοια για τη θεωρούμενη ως αλλοιωμένη οικονομική εικόνα και να ισχυρίζονται πως αν τίθεται θέμα, αυτό έχει αφετηρία του στην Ασία και σε θυγατρικές του Ομίλου.

Μετά την ποινική αποτίμηση αυτής της δικογραφίας, ο εισαγγελικός λειτουργός θα συνεχίσει την έρευνα του σε ό,τι αφορά άλλες πτυχές της υπόθεσης, όπως το ενδεχόμενο χειραγώγησης μετοχής, άλλες πράξεις απάτης κ.ά. Η έρευνα του εισαγγελέα με βάση τα στοιχεία που ήδη έχει στα χέρια του, τον οδηγεί πολλά χρόνια πίσω και -όπως εκτιμάται- η αξιολόγηση αυτού του υλικού θα φέρει ενώπιόν του αρκετά πρόσωπα, τα οποία λόγω θέσης και αρμοδιοτήτων θα κληθούν σε εξηγήσεις για πράξεις και παραλείψεις τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί