Συγκινητικό βίντεο: Η στιγμή που η «Βανίλα», ένας χιμπατζής πειραματόζωο, βλέπει τον ουρανό για πρώτη φορά

Συγκίνηση προκαλεί το βίντεο της 29χρονης Βανίλα, ενός θηλυκού χιμπατζή του Εργαστηρίου Πειραματικής Ιατρικής και Χειρουργικής στη Νέα Υόρκη (LEMSIP) που επέζησε μετά από πολλά ιατρικά πειράματα και ήρθε επιτέλους η στιγμή να δει τον ουρανό για πρώτη φορά στην ζωή της.

Το βίντεο καταγράφει την πρώτη φορά που η Βανίλα βλέπει τον ουρανό κατά την άφιξή της στο καταφύγιο Save the Chimps, στο Fort Pierce της Φλόριντα.

Έζησε στο εργαστήριο πειραμάτων, το οποίο έκλεισε το 1997 – μέχρι τα 2 της χρόνια. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε καταφύγιο στην Καλιφόρνια, όπου ζούσε σε ένα μεγαλύτερο κλουβί. Το καταφύγιο έκλεισε το 2019 όταν απειλήθηκε από πυρκαγιές.

Πέρυσι, το καταφύγιο κανόνισε με τη FedEx να μεταφέρει την ίδια και την ομάδα της σε μια τοποθεσία συνολικά 150 στρεμμάτων. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η ίδια κοίταξε προς τον ουρανό γεμάτη έκπληξη και στη συνέχεια εξερεύνησε το νέο μέρος.

«Στην Καλιφόρνια, η Βανίλα ζούσε μαζί με άλλους χιμπατζήδες μέσα σε ένα κλουβί με συρματόπλεγμα, χωρίς γρασίδι. Όταν δεν εξερευνά το νησί με τους φίλους της, συνήθως μπορεί κανείς να τη βρει να απολαμβάνει τον νέο της κόσμο», είπε ο υπεύθυνος του καταφυγίου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί