Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία για τον χαμό διανομέα – «Παίζουμε τη ζωή μας στα ζάρια»

«Φεύγουμε το πρωί από το σπίτι και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το βράδυ», περιγράφει ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Αυτοαπασχολούμενων Διανομέων Θεσσαλονίκης

Με μοτοπορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρήθηκαν οι διανομείς για τον θάνατο του συναδέλφου τους το μεσημέρι, που έσβησε στην άσφαλτο της Τσιμισκή, αλλά και για τα εργατικά δυστυχήματα που «δίνουν και παίρνουν» με τους εργαζόμενους να παραμένουν απροστάτευτοι.

Δείτε:

Νεκρός διανομέας σε τροχαίο με λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινώντας από το σημείο που έχασε την ζωή του ο διανομέας, οι εργαζόμενοι σε delivery κινήθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους απέναντι στους κρατικούς φορείς για τα ελλιπή μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

«Παίζουμε την ζωή μας στα ζάρια», είναι τα λόγια του Χρυσοβαλάντη Παπαδόπουλου, αντιπροέδρου του Σωματείου Αυτοαπασχολούμενων Διανομέων Θεσσαλονίκης, τα οποία συγκλονίζουν.

Περιγράφοντας την καθημερινότητα όλων των συναδέλφων του, σημειώνει ότι «φεύγουμε το πρωί από το σπίτι και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το βράδυ».

Σύμφωνα με το thestival.gr, o ίδιος, αφού εξέφρασε βαθιά συλλυπητήρια στους οικείους του διανομέα, τόνισε πως «μετράμε 61 νεκρούς διανομείς».

«Ζητάμε από το κράτος να βοηθήσει το επάγγελμά μας με νόμους. Οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να έχουμε ίση σχέση με τις πλατφόρμες και όχι να μας εκμεταλλεύονται», σημείωσε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως ο αγώνας και οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν για τον κλάδο του delivery.

Yπενθυμίζεται πως το πρωί, ένας διανομέας έχασε την ζωή του σε τροχαίο εργατικό δυστύχημα, όταν επιχείρησε να προσπεράσει από αριστερά ένα λεωφορείο.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το δίκυκλο χτύπησε με ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα.

Έπειτα χτύπησε στο λεωφορείο, με συνέπεια ο δικυκλιστής να χάσει την ισορροπία του και να βρεθεί κυριολεκτικά κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου. Ο θάνατος του δικυκλιστή ήταν ακαριαίος.

«Ακούσαμε ένα μπαμ και βγήκαμε. Είδαμε τον οδηγό κάτω αναίσθητο και τα αίματα. Μας είπαν ότι ο οδηγός της μοτοσυκλέτας πήγε να κάνει προσπέραση. Βρήκε με το σώμα του σε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι όπως περνούσε το λεωφορείο πρέπει να τον χτύπησε με τις ρόδες και τον πάτησε. Υπήρχαν φωνές και κλάματα στο σημείο», ανέφερε υπάλληλος παρακείμενου καταστήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί