Και στο Ρέθυμνο να ανατραπούν οι συσχετισμοί – Μόνο η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φραγμός στα σχέδια Μητσοτάκη

Του Γιώργου Βλαστού*

Οι εκλογές της 25ης Ιούνη δεν είναι επαναληπτικές εκλογές, αλλά εντελώς νέες εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική στις οποίες αντιπαρατίθενται 2 διαφορετικά πολιτικά σχέδια:

Το πρόγραμμα της ΝΔ με ψεύτικες προεκλογικές εξαγγελίες που δεν κατατέθηκαν στις Βρυξέλλες. Αντίθετα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσαν, προβλέπονται μειώσεις στις δαπάνες του Δημοσίου για τα νοσοκομεία, για τα σχολεία, για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή κρυφή ατζέντα. Δεν προβλέπεται πραγματική αύξηση του μέσου μισθού, παρά τα ψέματα που λένε για αύξηση 25%. Δεν προβλέπονται νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ και στο Δημόσιο, παρά μονάχα αντικαταστάσεις για όσους θα συνταξιοδοτούνται. Στο σύνολο του, το πρόγραμμα της ΝΔ ευνοεί τους λίγους, υπεροφορολογεί την κοινωνία με 6 δις παραπάνω έμμεσους φόρους και δεν βάζει φρένο στην ακρίβεια, την αισχροκέρδεια των μεγάλων της αγοράς, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Επιπλέον, είναι ολοφάνερη η αλαζονεία από το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, όπως οι απαράδεκτες δηλώσεις Μπακογιάννη και οι δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για αλλαγή του Συντάγματος.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που στόχο έχει να ανακουφίσει τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη με φοροελαφρύνσεις στους άδικους έμμεσους φόρους (μείωση ΦΠΑ στα καύσιμα, τρόφιμα κλπ.) και με φορολόγηση των υπερκερδών της ενέργειας και των διυλιστηρίων. Είναι φαιδρό να ισχυρίζεται η ΝΔ ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι κοστολογημένο, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που με χρηστή διαχείριση έβγαλε τη χώρα από την χρεωκοπία και τα μνημόνια που μας έβαλαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ρύθμισε το χρέος και άφησε για πρώτη φορά στα ταμεία του κράτους 37 δις. Επιπλέον θα τεθούν σε εφαρμογή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πλέγμα μέτρων πραγματικής στήριξης του ΕΣΥ, της δημόσιας Παιδείας, για την στέγαση των νέων ζευγαριών, των συνταξιούχων, την προστασία των ιδιοκτητών των πόλεων και των αγροτών από τα funds. Για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα χωρίς εξαρτήσεις και συναλλαγή, όπως απέδειξε έμπρακτα στην κυβερνητική του θητεία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ αποφεύγει την προγραμματική συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί έχει κρυφή ατζέντα για και προτιμά να συζητούνται οι προβοκάτσιες στη Ροδόπη μέσω της χειραγώγησης της ΕΥΠ από το Μαξίμου.

Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα στη ΝΔ, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ που δεν έχει κανένα πρόβλημα συνεργασίας με τη Δεξιά (έστω χωρίς Μητσοτάκη) και το απέδειξε αρνούμενο την προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με την απλή αναλογική. Ο κ. Ανδρουλάκης, επίσης δεν έχει πρόβλημα με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων όπως δήλωσε ο ίδιος. Ο στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη ο κ. Μάντζος υποκριτικά εκπροσωπεί funds κατά δανειοληπτών στη λογική «Πάτση» της ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ υποτίθεται στηρίζει τους δανειολήπτες.

Στο νομό Ρεθύμνου είναι απόλυτα εφικτό να ανατραπούν οι συσχετισμοί και να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την βουλευτική έδρα μετά την μικρή διαφορά των τελευταίων εκλογών και λόγω της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο Ρέθυμνο. Το Ρέθυμνο εκπροσωπήθηκε τα τελευταία χρόνια με συνέπεια, αξιοπρέπεια, μαχητικότητα και ήθος από τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, με αξιόλογες και ουσιαστικές παρεμβάσεις και έργα στο νομό. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διεκδικεί την έδρα, αποκλειστικά για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών του Ρεθύμνου χωρίς δεσμεύσεις από συμφέροντα και διαπλοκές.

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη που πραγματικά ενοχλεί το σύστημα εξουσίας και έχει αντισυστημικά χαρακτηριστικά, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης της «κυβερνώσας Αριστεράς», που μπορεί όχι μόνο να κάνει αντιπολίτευση, αλλά μπορεί και να κυβερνήσει για να αλλάξει την χώρα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.

*O Γιώργος Βλαστός είναι

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρεθύμνου

Δημοτικός Σύμβουλος

Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί