Μάτι: Έφεση κατά της απόφασης ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Παραγγελία με την οποία ζητά αυταπάγγελτη έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι, ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Στην παραγγελία προς τη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ζητά την αυτεπάγγελτη έφεση σχεδόν για το σύνολο της απόφασης και συγκεκριμένα:

-Έφεση για τους κατηγορούμενους που αθωώθηκαν

-Για την αναγνώριση ελαφρυντικών στους καταδικασθέντες

Για τις ποινές που επιβλήθηκαν και τη μετατροπή τους σε χρηματικές

Αίτημα για άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων αναμένεται να υποβάλουν και οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων. 

Παράλληλα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες, την επίσπευση της καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της παραγραφής. 

Αναλυτικά η παραγγελία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

«Προς
την κ. Διευθύνουσα
την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών
Παρακαλούμε να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη εκ μέρους σας άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί