Ανάκληση απόφασης για εκπαιδευτικό ζητά η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Ψήφισμα συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό Σωτήρη Τοκαμάνη, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ο εκπαιδευτικός κατηγορήθηκε αβάσιμα από την πρώην διευθύντρια του, η οποία κατέθεσε αναφορά εναντίον του, ισχυριζόμενη ότι τάχα εξυβρίστηκε από τον υφιστάμενό της.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΒΑΣΙΜΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ  ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΤΟΚΑΜΑΝΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ – ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ   ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΩΩΤΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ «ΑΣΕΒΕΙΑΣ»(!) ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ  ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ «ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΣΤΕΙ»(!)

Ο Περιφερειακός Διευθυντής  Εκπαίδευσης Κρήτης  επέβαλε  μια προδήλως  άδικη και αβάσιμη απόφαση σε βάρος του συναδέλφου Σωτήρη Τοκαμάνη. 

Ειδικότερα, ο εν λόγω  θιγόμενος συνάδελφος– που είναι πρότυπο συνέπειας, συλλογικής ευθύνης και παιδαγωγικής ευαισθησίας-κατηγορήθηκε αβάσιμα από την πρώην διευθύντρια του , η οποία κατέθεσε   αναφορά εναντίον του, ισχυριζόμενη ότι τάχα εξυβρίστηκε από τον υφιστάμενό της.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής- που ήταν ο αποφασιστικός κριτής  στη διαδικασία του Διοικητικού Ελέγχου του συναδέλφου-κατέληξε στην  άδικη απόφαση, αγνοώντας  ότι η κατηγορία της εν  λόγω διευθύντριας διαψεύστηκε κατηγορηματικά από πλειάδα μαρτύρων υπεράσπισης  του θιγόμενου συναδέλφου,  ότι  ο συνάδελφος είχε  την καθολική στήριξη και αμέριστη συμπαράσταση όλου του σώματος των εργαζομένων στο ΚΕΔΑΣΥ, αλλά και την ομόφωνη   στήριξη  από το Δ.Σ της ΕΛΜΕ.

Τονίζουμε ότι   για τη διαμόρφωση της προαναφερόμενης άδικης απόφασης , ο Περιφερειακός Διευθυντής   δεν τήρησε τις αρχές της δημοκρατικής διοίκησης και επιπλέον, ενώ καθυστερούσε πολύ η έκδοση της απόφασης, επικαλέστηκε πίεση χρόνου και  αρνήθηκε την κατάθεση των πολλών μαρτύρων υπεράσπισης του συναδέλφου. Δέχτηκε μόνο πέντε μάρτυρες υπεράσπισής του  και στο τέλος  δεν έλαβε καθόλου υπόψη του τις καταθέσεις τους. (!).  Έτσι,   λειτουργώντας μεροληπτικά, έκρινε  ότι το αδίκημα της «ασέβειας» του συναδέλφου έναντι της πρώην διευθύντριάς του έχει τελεστεί(!) και για αυτό  το λόγο του επιβάλλει την ποινή της γραπτής επίπληξης(!),   βασιζόμενος   αποκλειστικά   και μόνο(!) στις καταθέσεις των μαρτύρων  υπεράσπισης της διευθύντριας(!)

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ θεωρεί ότι λόγοι δικαιοκρισίας, επιτάσσουν την επίπληξη της διευθύντριας από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και όχι του συναδέλφου , που είναι  θύμα της ς καταπιεστικής συμπεριφοράς της. Ο  θιγόμενος συνάδελφος εκτόνωσε την ψυχική του ένταση  από την πιεστική συμπεριφορά της διευθύντριάς του με ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο επιφώνημα   αγανάκτησης , όταν ήταν μόνος του (!) στο γραφείο του. Αυτό το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα  της προσωπικής συναισθηματικής έκφρασης η πρώην διευθύντρια του ΚΕΔΑΣΥ  όχι μόνο  δεν το αναγνωρίζει  στον άδικα   διωκόμενο  υφιστάμενό της, αλλά επιπλέον το επικαλείται ως ..βάση του πειθαρχικού ελέγχου του(!) Με τον τρόπο αυτό  όμως  προσβάλλει θεμελιώδεις συλλογικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Για το λόγο αυτό, η συμπεριφορά της  χρήζει επίπληξης από τους προϊσταμένους της

Δηλώνουμε ότι η διαδικασία που τηρήθηκε κατά το Διοικητικό Έλεγχο που ασκήθηκε σε βάρος του συναδέλφου  Σωτήρη Τοκαμάνη  δεν θίγει μόνο τον συνάδελφο, αλλά  συνολικά όλους τους συναδέλφους  και  αντίκειται στις  θεμελιώδεις αρχές του δικαίου, της  ομαλής  λειτουργίας των σχολείων και της εργασιακής δημοκρατίας

Τονίζουμε ότι  είμαστε στο πλευρό του αδικημένου-ηθικά και εργασιακά-συναδέλφου.

Διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της άδικης απόφασης και την αποκατάσταση της τιμής συναδέλφου  και της αξιοπρέπειάς του,   που  καθολικώς ομολογείται.

Δηλώνουμε επίσης ότι  στο νέο νομικό αγώνα που  είναι αναγκασμένος να διεξαγάγει ο   διωκόμενος συνάδελφος, προκειμένου να υπερασπιστεί την αθωότητα και την αξιοπρέπειά του, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ θα  εκφράσει  έμπρακτα  

την αμέριστη υποστήριξη  και συμπαράστασή του, με όλα τα συλλογικά, συνδικαλιστικά και νομικά μέσα.

Η υποστήριξη της αθωότητας του θιγόμενου συναδέλφου είναι θέμα ηθικής, ιδεολογικής και συνδικαλιστικής αρχής της ΕΛΜΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί