Σ. Βαρδάκης με αφορμή την απόφαση για ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΕΑΕΠ: «Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη σε πλήρη εξέλιξη»

Με αφορμή τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΕΑΕΠ, ώστε να μπορέσουν να καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις Ιουνίου – Ιουλίου, ο εκ νέου υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Άλλη μία τραγική συνέπεια των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη έρχεται στην επιφάνεια, καθώς οι επικουρικές συντάξεις βρίσκονται σε κίνδυνο, μετά την απόφαση για ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΕΑΕΠ.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ προχωρά στη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Επικουρικού Ταμείου, προκειμένου να καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις Ιουνίου και Ιουλίου. Ειδικότερα, θα πωληθούν από το ΕΤΕΑΕΠ μερίδια από το «Κοινό Κεφάλαιο των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης» που βρίσκεται στην τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ (70 εκατ. για τον Ιούνιο και 85 εκατ. για τον Ιούλιο), λόγω ελλειμμάτων στην επικουρική σύνταξη.

Το γεγονός αυτό αποτελεί απόρροια της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ πραγματοποίησε αγνοώντας τους κινδύνους που σήμερα μας χτυπούν την πόρτα.Το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη περί άριστης λειτουργίας του επιτελικού κράτους έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό, αφήνοντας εκτεθειμένους τους πολίτες στις συνέπειες των απερίσκεπτων πολιτικών του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί