Στο πλευρό των μαθητών του Μουσικού Σχολείου η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου εκφράζει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου και υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για κάλυψη όλων των αναγκών της σχολικής στέγης, αλλά και της ομαλής και ουσιαστικής λειτουργίας του σχολείου τους.

Το Μουσικό σχολείο, ένα ειδικό σχολείο στην υπηρεσία της τέχνης, στερείται βασικών κτιριακών υποδομών, κατάλληλων αιθουσών, αλλά και συνθηκών  διδασκαλίας, ενώ την ίδια στιγμή υποβαθμίζεται μορφωτικά, λόγω του αναχρονιστικού προγράμματος των σπουδών που δεν καλύπτει ούτε τις βασικές αξιώσεις μιας θεμελιώδους μουσικής παιδείας.

Συγχρόνως, τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου διεκδικούν  την κατάργηση των ταξικών φραγμών εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,  απαιτούν τη διδασκαλία οργάνων που απουσιάζει, αλλά και την  ίδρυση  Πανεπιστημιακών τμημάτων, για την προώθησή τους στην Τρίτη βαθμίδα της εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική της Υποχρηματοδότησης.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ δηλώνει ότι είναι στο πλευρό των μαθητών του Μουσικού σχολείου και καλεί τόσο τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης τοπικά, όσο και την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα του μαθητικού, εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος.

Διατρανώνουμε την πίστη μας στη δυναμική του συλλογικού και ενιαιομετωπικού αγώνα

Καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να καλύψει ΑΜΕΣΑ όλες τις ανάγκες της κτιριακής υποδομής και  του υλικο-τεχνικού εξοπλισμού  του Μουσικού Σχολείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί