Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης είναι υποκριτής με το θέμα της Ροδόπης, ο δικός του υποψήφιος ήταν όργανο της Άγκυρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Live News της τηλεόρασης του Mega και το δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

«Δεν πίστευα στα μάτια μου καθώς μέσα υπήρχαν πληροφορίες για βουλευτές της ΝΔ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Αναφορικά με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποσύρει τον Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια είπε ότι είναι εσφαλμένος, καθώς δεν πρέπει να γίνει στοχοποίηση της μειονότητας.

Δείτε επίσης:

Αλ. Τσίπρας για Κατραντζή: «Η εκ των υστέρων απόσυρση από τα ήδη τυπωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ, απλά επιβεβαιώνει πόσο υποκριτής, αδίστακτος και επικίνδυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης»

Σε ό,τι αφορά τους δικούς μας υποψήφιους, ουδέποτε έχουν μιλήσει για τουρκική μειονότητα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Μια φορά υποψήφιος της Ξάνθης υπέπεσε σε ατόπημα, του έγινε επίπληξη και ουδέποτε ξανάγινε», σημείωσε. Πρόσθεσε δε, ότι ο Ερντογάν τρίβει τα χέρια του μετά τον ντόρο που έγινε για τη μουσουλμανική μειονότητα.

«Ο Μητσοτάκης είχε ένα χαρτί στα χέρια του που αναφερόταν και στον δικό του υποψήφιο, για να το διαρρεύσει αποσπασματικά στον Τύπο, και να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Τσίπρας.

Το μείζον θέμα είναι πώς ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται με περισσή ανευθυνότητα το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας, τόνισε. Ο κ. Μητσοτάκης επί τέσσερα χρόνια εργαλειοποίησε την ΕΥΠ για να παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, πρόσθεσε.

Είναι ένας ολισθηρός δρόμος, δεν θα ακολουθήσω τον κ. Μητσοτάκη στο ταγκό της ανευθυνότητας, να το χορέψει μόνος του, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ναυάγιο στην Πύλο

Για το ναυάγιο στην Πύλο ο κ. Τσίπρας είπε ότι νιώθω υποχρέωση να θέσω ερωτήματα για τις αντιφάσεις και για τυχόν ευθύνες που υπάρχουν για την τραγωδία οι οποίες εάν υπάρχουν βαραίνουν την ηγεσία που έδινε τις εντολές.

Προτεραιότητα κάθε αρχής πρέπει να είναι να σωθούν οι άνθρωποι στα σαπιοκάραβα, σημείωσε. «Εμείς δεν θα αφήναμε ανθρώπους να πνιγούν», πρόσθεσε. «Προκύπτουν αντιφάσεις από τις απαντήσεις που δόθηκαν για το ναυάγιο της Πύλου. Νιώθω υποχρέωση να θέσω ερωτήματα για το ναυάγιο. Επιρρίπτω ευθύνες αν υπάρχουν, σε αυτούς που έδωσαν τις εντολές», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι το Λιμενικό έχει εντολή να σώζει όσους κινδυνεύουν», υπογράμμισε στη συνέχεια. «Η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνώνυμο της ανθρωπιάς, μας έδινε συγχαρητήρια ο πάπας Φραγκίσκος αν θυμάστε», σχολίασε.

Τόνισε δε, ότι απαιτείται η διεκδίκηση μιας άλλης μεταναστευτικής πολιτικής από την ΕΕ για να μοιραστούν τα βάρη στις χώρες.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ιδιωτικοποιήσει το νερό

Ο κ. Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά: «Επιμένω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ιδιωτικοποιήσει το νερό».

«Υπάρχει θέμα στο νερό, υπάρχει θέμα ενεργειακής φτώχειας όπως και στην Υγεία και την Παιδεία», σημείωσε. «Η ΝΔ έχει σχέδιο για ιδιώτη μέτοχο στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ», όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει καλή διαχείριση της επικοινωνιακής του πολιτικής, οφείλω να το πω αυτό», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος πρόσθεσε ότι «οφείλω όμως να πω ότι έχει και σχέδιο για ιδιωτικοποιήσεις παντού ως νεοφιλελεύθερος πολιτικός».

«Δεν θα πέσει το μάννα εξ ουρανού την επόμενη τετραετία», σημείωσε αναφερόμενος στις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη. Πρόσθεσε δε, ότι «οι 10.000 προσλήψεις του κ. Μητσοτάκη δεν είναι νέες αλλά αναπληρώσεις όσων φεύγουν».

«Έχουμε 6.500 λιγότερους μόνιμους νοσηλευτές από το 2019», είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσέλαβαν αστυνομικούς για τα Πανεπιστήμια και τώρα δεν ξέρουν τι να τους κάνουν. «Δεν έγινε ούτε μία νόμιμη πρόσληψη στην τετραετία για την Υγεία», υπογράμμισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί