Τέμπη: Συγκλονιστικό ξέσπασμα επιβάτιδας – «Ήταν πολύνεκρη δολοφονία» (βίντεο)

Τρεις μήνες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη το δράμα επιζήσαντων και των συγγενών των θυμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς τα ερωτήματα παραμένουν. Ο πόνος μετατράπηκε σε οργή για την ολιγωρία και την αδιαφάνεια καθώς 3 μήνες μετά οι έρευνες παραμένουν στο σκοτάδι.

Η Ευδοκία Τσαγκλή που επέζησε του σιδηροδρομικού δυστυχήματος σε ένα βίντεο γροθιά στο στομάχι ξεσπά μπροστά στην κάμερα κατά των αρμοδίων και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της τότε κυβέρνησής του.

Η Ευδοκία Τσαγκλή περιγράφει όλο το χρονικό της τραγωδίας των Τεμπών θυμίζοντας τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων και την αδιαφορία της κυβέρνησης. Υπενθυμίζει την στάση του Κώστα Καραμανλή υπουργού Μεταφορών και σημειώνει «δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία. Μιλάμε για αμέλεια ή για πιθανή εξαπάτηση από ενδεχόμενο δόλο που προκάλεσε μια πολύνεκρη δολοφονία».

Σε άλλο σημείο η επιζήσασα ψάχνει τις απαντήσεις για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη καταγγέλλοντας ότι «τρεις μήνες μετά οι πιο σοβαρές ερωτήσεις μένουν αναπάντητες.

Γιατί υπάρχει αυτή η ενοχλητική σύγχυση μεταξύ των ευθυνών του επιβάτη, του σταθμάρχη και του υπουργού Μεταφορών;

Γιατί; Γιατί οι έρευνες δεν κάνουν αποκαλύψεις πριν τις εκλογές;»

«Είναι ντροπή μια νέα τραυματισμένη γυναίκα να εκθέτει έτσι τον εαυτό της αλλά τώρα είστε εσείς στο στόχαστρο» σημειώνει και συμπληρώνει ότι «μετά από μια σύγκρουση με την πραγματικότητα όπου τα ψεύτικα λόγια του παρελθόντος συγκρούονται με τις αληθινές μας πράξεις στο παρόν, θα σας δείξουμε την πραγματική μας δύναμη».

Η Ευδοκία Τσαγκλή ζητά να γνωστοποιηθεί και να κοινοποιηθεί το βίντεο της ώστε να «πιέζουμε τις νομικές διαδικασίες,  να τελεθούν με διαφάνεια, λόγω της δημόσιας έκθεσης. Κβαντική φυσική μας παρακολουθούν αλλά τώρα τους παρακολουθούμε και εμείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνέντευξη που είχε δώσει στον Σταύρο Θεοδωράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση της Ευδοκίας ο πρώην πρωθυπουργός της είχε ζητήσει να βάλει πλάτη προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα τότε ο Στ. Θεοδωράκης είχε ρωτήσει: Θέλω να δώσω προτεραιότητα σε κάποια ερωτήματα που μου στείλανε παιδιά που ήταν στο τρένο. Ευδοκία Τσαγκλή, σύμβουλος επικοινωνίας, ήταν στο τρένο: «Αν ήμουν κόρη σας κ. Πρωθυπουργέ και μετά από αυτό που έπαθα, σας έλεγα πως φοβάμαι και θέλω να αλλάξω χώρα, τι θα με συμβουλεύατε;».

Ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε απαντήσει: «Καταρχάς είδα την εκπομπή την οποία κάνατε κ. Θεοδωράκη και είδα αυτά τα οποία είπε δημόσια η Ευδοκία, με πολύ θάρρος, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Θα έλεγα στην Ευδοκία η οποία έχει ηλικία -απ’ ό,τι κατάλαβα λίγο μεγαλύτερη από τη μεγαλύτερη μου κόρη- ότι έχει κάθε λόγο να είναι θυμωμένη, να φοβάται, να ανησυχεί. Δε γίνεται σήμερα ένα νέο παιδί να μπαίνει στο τρένο και να αισθάνεται ότι μπορεί να του συμβεί κάτι τόσο τραγικό. Θα της έλεγα όμως ότι πρέπει τελικά να επιμείνει. Να βάλει και αυτή πλάτη για να αλλάξει αυτή η χώρα.

Πριν 3 μήνες, 57 αθώες ψυχές, οι περισσότεροι φοιτητές έχασαν την ζωή τους σε μια μετωπική σύγκρουση δυο τρένων στην Ελλάδα και οι  υπόλοιποι ζούμε με σοβαρά τραύματα και με τον φόβο της επανάληψης.

Δεν ήταν ατύχημα. Για μήνες η ΡΑΣ και οι υπάλληλοι των τρένων έστελναν επαναλαμβανόμενες γραπτές προειδοποιήσεις για αυτό που τελικά έγινε.

Δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία. Μιλάμε για αμέλεια ή για πιθανή εξαπάτηση από ενδεχόμενο δόλο που προκάλεσε μια πολύνεκρη δολοφονία.

Και τι έχει αλλάξει από τότε; Απευθύνομαι στους πολίτες της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου να ρίξουμε φως στην υπόθεση. Κοινοποιώντας το μήνυμα, ασκούμε πίεση για δικαιοσύνη, για  διαφάνεια για να κάνουμε την Ελλάδα πάλι ασφαλή για τους κατοίκους, για τους επισκέπτες και το πιο σημαντικό για την συνείδησή μας.

 Η πατρίδα της δημοκρατίας, η αγαπημένη Ελλάδα μας κλονίζεται ανησυχητικά από το σύστημά της. Το κάνουμε για τις ψυχές που εξαϋλώθηκαν , κυριολεκτικά ακαριαία, το κάνουμε γιατί έχουμε ξυπνήσει,  το κάνουμε γιατί μπορούμε.

Τίποτα άλλο εκτός από την αλήθεια.

Η κυβέρνηση μας βεβαίωσε για την ασφάλειά μας, Για την επιτυχία της επένδυσης ακόμα και λίγες μέρες πριν την σύγκρουση.

“Ντρέπομαι που θέτετε θέμα ασφαλείας” είπε στη Βουλή λίγες μέρες νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών.  “Και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα και το ξαναλέω, διασφαλίζουμε την ασφάλεια…”

Ισχυρίζονταν δημόσια ότι το ETCS, το πιο βασικό σύστημα ασφαλείας που όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχρεούνται να έχουν ήταν σε λειτουργία. Και συνέχισαν τα ψέματα ακόμα και μετά την σύγκρουση. Όλα είναι καταγεγραμμένα. Ο υπουργός Μεταφορών υπέγραψε συμφωνία που ζημίωσε τα ταμεία των ελληνικών σιδηροδρομικών ταμείων για 797 εκατομμύρια μόνο για το 2022, στις 9 Ιουλίου, στα γενέθλιά μου, τι ειρωνεία!

Τρεις μήνες μετά οι πιο σοβαρές ερωτήσεις μένουν αναπάντητες.

Γιατί υπάρχει αυτή η ενοχλητική σύγχυση μεταξύ των ευθυνών του επιβάτη, του σταθμάρχη και του υπουργού Μεταφορών;

Γιατί;  Γιατί οι έρευνες δεν κάνουν αποκαλύψεις  πριν τις εκλογές;

Είναι ντροπή μια νέα τραυματισμένη γυναίκα να εκθέτει έτσι τον εαυτό της αλλά τώρα είστε εσείς στο στόχαστρο.

Μετά από μια σύγκρουση με την πραγματικότητα όπου τα ψεύτικα λόγια του παρελθόντος συγκρούονται με τις αληθινές μας πράξεις στο παρόν, θα σας δείξουμε την πραγματική μας δύναμη. 

Ας τους δείξουμε ποιοι είμαστε, ας τους δείξουμε τώρα, με τις δημοσιοποιήσεις μας, με τα σχόλιά μας, με τα like, ακόμα και με την αντιγραφή συνδέσμου, μας βοηθάτε να νικήσουμε.

Πώς; Δίνοντάς μας το φως, την προσοχή σας, πιέζουμε τις νομικές διαδικασίες,  να τελεθούν με διαφάνεια, λόγω της δημόσιας έκθεσης. Κβαντική φυσική μας παρακολουθούν αλλά τώρα τους παρακολουθούμε και εμείς.

Καλώς ήρθατε στην Νέα Εποχή. 

Ευχαριστώ.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί