Ο Α. Τσίπρας στο Ρέθυμνο: Κάθε προοδευτική ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί το σχέδιο της ΝΔ

Στην αγορά του Ρεθύμνου βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ενώ στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό στους πολίτες στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, όπου επανέλαβε πως η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Ρεθύμνου είναι κίνηση υψηλού συμβολισμού. Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας. Η μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει την παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα παλέψουμε να ανατρέψουμε συσχετισμούς του Μάη».

Δείτε επίσης:

Α. Τσίπρας: Ο ΒΟΑΚ κατέληξε «γεφύρι της Άρτας» με διόδια – Ο συμβολισμός της υποψηφιότητάς του στο Ρέθυμνο

Αλ. Τσίπρας από τα Ζωνιανά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδα, ήρθε για να μείνει – Θα δώσουμε τη μάχη για τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη

Θερμή υποδοχή Τσίπρα στο Ρέθυμνο: «Πρόεδρε καλωσόρισες και μην το βάνεις κάτω, ό,τι γκρεμίζει η δεξιά θα χτίζομε απ’ τον πάτο» 

Στη συνέχεια  ο Αλέξης  Τσίπρας βρέθηκε στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ πριν αναχωρήσει από το Ρέθυμνο για Ηράκλειο, όπου θα συνεχίσει την περιοδεία του στο νησί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περπάτησε στην παλιά πόλη Ρεθύμνου, όπου συναντήθηκε με ανθρώπους της τοπικής αγοράς.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύουν ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Ανδρέας Ξανθός, οι υποψήφιοι βουλευτές και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιήσε σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού Ρεθύμνης και εκπροσώπους φορέων στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης.

Από το Ρέθυμνο ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμα για την ανάγκη συνεχούς διεκδίκησης, από όλους, στα θέματα που αφορούν το βιοτικό επίπεδο, τον πρωτογενή τομέα και την υγεία, λέγοντας: «θα πρέπει να είμαστε παρόντες όλοι, για να μπορέσουμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα. Μιας και θα έχει πολλές δυσκολίες και θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε».

Η Κρήτη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, όπως και μεγάλες δυσκολίες, και αναφέρθηκε στο μεγάλο έλλειμμα των δημόσιων υποδομών σε Κρήτη και Ρέθυμνο, κάνοντας λόγο για το όραμα και την αναγκαιότητα του Βόρειου οδικού άξονα ως ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο το οποίο, μάλιστα, παρομοίωσε με το γιοφύρι της Αρτας.

«Τρία χρόνια πέρασαν από την προσπάθεια αναζήτησης ενός άλλου πλαισίου και μοντέλου σχεδιασμού για να καταλήξει ξανά ο σχεδιασμός για τον ΒΟΑΚ, εκεί όπου τον είχαμε αφήσει το 2019» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα διόδια τα οποία προγραμματίζονται δεν θα επιβαρύνουν μόνο τους τουρίστες, αλλά και τους κατοίκους της Κρήτης. Επίσης, αναφέρθηκε στο μεγάλο ζήτημα των αγροτικών και αρδευτικών έργων τονίζοντας ότι «… η Κρήτη δεν είναι μόνο ο τουρισμός, αλλά είναι και ο πρωτογενής τομέας. Πιστεύω ότι αν αμελήσουμε τον πρωτογενή τομέα δεν θα μπορούμε να έχουμε μια βιώσιμη προοπτική οικονομικής ανάπτυξης. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο, μέσα από δημόσιες υποδομές και σχεδιασμό, να στηριχθεί το εισόδημα των παραγωγών, του αγρότη, του κτηνοτρόφου, να δοθεί προοπτική ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους και να βρεθούν οι τρόποι για καλύτερο εισόδημα και προϊόντα με προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία».

Αναφερόμενος στα θέματα της Δημόσιας Υγείας, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει δώσει έναν πολύ μεγάλο αγώνα για τη στήριξη των νοσοκομείων και του Εθνικού συστήματος υγείας, για την πρωτοβάθμια φροντίδα με τη δημιουργία των ΤΟΜΥ και σήμερα έχουμε φτάσει ξανά στην αρχή, στο χειρότερο σημείο από οποτεδήποτε άλλοτε. Είμαστε στο σημείο μηδέν. Τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν, το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι υπό διάλυση, 6500 λιγότεροι μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές στο δημόσιο και στο σύστημα υγείας είναι σήμερα, σε σχέση με το 2019».

Εκείνη την περίοδο, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχαν περιορισμοί και στις προσλήψεις, «και είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως κυβέρνηση πολλά προβλήματα. Έχει πολύ μεγάλο νόημα να κοιτάξουμε προς τα μπρος, βλέποντας ότι το πρόγραμμα για την υγεία της Νέας Δημοκρατίας, είναι ένα σχέδιο που δίνει προτεραιότητα στον ιδιωτικό τομέα». Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για απόψεις που έχουν καταγραφεί στον δημόσιο διάλογο εδώ και χρόνια «… όμως δεν έχουν προχωρήσει λόγω της πανδημίας που ανέκοψε αυτόν τον σχεδιασμό. Προς στιγμήν πιστέψαμε ότι η πανδημία θα μπορούσε να αλλάξει τη γνώμη σχετικά με την αναγκαιότητα στήριξης του Εθνικού συστήματος υγείας και των υποδομών, όμως από ότι φάνηκε επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία».

Μίλησε, επίσης, και για το παραγωγικό μοντέλο σχετικά με το πώς πρέπει να σχεδιαστεί η τοπική οικονομία, αιτιολογώντας ότι η Κρήτη, είναι ένας ευλογημένος τόπος με ποιοτικά ανταγωνιστικά προϊόντα και τουρισμό, «που -βέβαια είναι ευλογία- αλλά αν δεν τον διαχειριστεί σωστά και με σχεδιασμό, από ευλογία μπορεί να γίνει και αυτό πρόβλημα».

Είχαμε ένα κακό αποτέλεσμα στις 21 του Μάη, είπε στους συγκεντρωμένους ο Αλέξης Τσίπρας. Αλλά στην πολιτική επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται όμως να σηκωθείς και όσο στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν πολιτικές που απειλούν τον άνθρωπο, εμείς θα είμαστε μπροστά να αντισταθούμε σε αυτό.

Οι προοδευτικές δυνάμεις έκαναν αγώνα εναντίον μας, όχι εναντίον της δεξιάς. Τώρα όμως ειναι η πιο κρίσιμη αναμέτρηση, που θα κρίνουν ποιος θα κυβερνήσει. Τώρα ειναι απλό, θέλουμε το σχέδιο του Μητσοτάκη με έμμεση φορολογία στα ύψη και επιδότηση των καρτέλ της αισχροκέρδειας και απαξίωση του κοινωνικού κράτους  το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και στήριξη των αδυνάμων;

Αν δεν θέλουν παντοδύναμη δεξιά, οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί χρειάζεται κάποιος να μπορεί να αντιμετωπίσει την πολιτική τους. Το πρόγραμμα τους ειναι στο μεσοπρόθεσμο που κατέθεσαν, και δεν θα υπάρξει αύξηση μισθών πάνω από 1,4%.

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ θα κάνει τα πάντα, όχι μόνο να κερδίσουν τις εκλογές, αλλά να μην έχουν αντίπαλο την επόμενη μέρα. Έφτασαν στο σημείο να μας πουν μειωμένης εθνικής αντίληψης. Να μας λένε εθνική εξαίρεση, εμάς που πήραμε αποφάσεις με μοναδικό κριτήριο την πατρίδα και την κοινωνία

Θέλουν να κατευθύνουν την αντιδεξιά ψήφο οπουδήποτε, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να έχουν τα χέρια λυμένα.

Έστειλαν ήδη μήνυμα μέσω της Ντόρας Μπακογιάννη, ότι όποιος θα ειναι αντίθετος στα σχέδια και την οικογενειακή τους εξουσία, θα περάσει δύσκολα. Εμείς λέμε ότι θα είμαστε το ανάχωμα μπροστά σε τέτοιες απόπειρες τρομοκρατίας. Είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ για να είμαστε το αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη και της πολιτικής του και θα ξανακάνουμε τη δημοκρατική παράταξη κυβέρνηση. Τούτη την ώρα πάμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς αυτούς και να υπερααπίσουμς τη δημοκρατία και την κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί