«Κάντε τεστ αλλεργιών, σώζει ζωές»: Στο σπίτι της η εθελόντρια που την δάγκωσε οχιά (Βίντεο)

Μήνυμα εγρήγορσης για όσους ασχολούνται με ερπετά και άλλα δηλητηριώδη είδη πανίδας αλλά και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου έστειλε σήμερα η 39χρονη εθελόντρια που δέχτηκε δάγκωμα από οχιά και πέρασε οκτώ μέρες στη ΜΕΘ.

Η γυναίκα, που διευκρινίζει ότι δεν είναι ερπετολόγος αλλά εθελόντρια, δημοσίευσε ένα βίντεο με αφορμή την επιστροφή της στο σπίτι απ’ το νοσοκομείο νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη και μέσα απ’ αυτό καλεί όλους όσους ασχολούνται με τέτοια ζητήματα να κάνουν τεστ αλλεργίας ώστε να γνωρίζουν σε τι είναι αλλεργικοί.

Η ίδια δηλώνει πως μετά την περιπέτειά της δεν θα ασχοληθεί ξανά με ερπετά, αλλά θα συνεχίσει τον εθελοντισμό.
Τονίζει ακόμα ότι η ίδια έκανε ένα λάθος χειρισμό και εφιστά την προσοχή.

«Θέλω να ενημερώσω όλους τους φιλόζωους ότι το πιο μεγάλο θέμα, που εγώ έσφαλα προσωπικά τη δεδομένη στιγμή, ήταν το θέμα τεχνικής ασφάλειας που αφορά όχι μόνο στις δουλειές μας, στην καθημερινότητά μας, στα σπίτια μας, στα αμάξια μας, είναι κάτι το οποίο με έφτασε σε αυτό το σημείο. Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη στον Ηλία Στραχίνη, γιατί μια δουλειά τόσων καιρών γι’ αυτό το λατρεμένο ζώο, την οχιά…Ένας λάθος τεχνικά χειρισμός μπορεί να σε φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Δεν είχα κάνει τεστ αλλεργίας, κάτι που θα πρότεινα σε όλους όσους ασχολούνται με τα ερπετά, με σκορπιούς, με τέτοια είδη ζώων, που γενικά στον ελλαδικό χώρο έχουμε ελάχιστα σε σχέση με εξωτικές χώρες. Φίλοι βιολόγοι, εθελοντές, κάντε τεστ αλλεργιών, σώζει ζωές. Η προληπτική ιατρική είναι ό,τι καλύτερο. Σας αγαπώ πάρα πολύ όλους. Είμαι πίσω» αναφέρει στο βίντεο.

Παράλληλα, σε δηλώσεις της στο GRTimes είπε: «Ήμουν κλινικά νεκρή για 8 ημέρες, ευτυχώς είμαι καλά πια και επέστρεψα στο σπίτι μου. Τα φίδια είναι χρήσιμα και απαραίτητα για το οικοσύστημα. Σίγουρα αυτό που συνέβη δε θα με σταματήσει από τη δράση μου ως εθελόντρια όπου χρειαστεί. Όμως γνωρίζοντας πλέον ότι είμαι αλλεργική στα ερπετά δεν θα ασχοληθώ ποτέ ξανά. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως πάνω από όλα είναι η υγεία και οι άνθρωποί σου, η οικογένειά σου, οι φίλοι σου και ο ίδιος σου ο εαυτός. Όλοι ανησύχησαν το κατανοώ και εγώ φοβήθηκα πολύ».

Υπενθυμίζεται πως η 39χρονη κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικό στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης όπου εμφανίστηκε η οχιά και στην προσπάθεια της να απομακρύνει το φίδι, εκείνο τη δάγκωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί