Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συγκέντρωση κατά της ομοφοβίας – «Να αντιστρέψουμε τον φόβο»

Ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο είναι η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά το τρανσφοβικό πογκρόμ που έγινε το βράδυ του Σαββάτου, όπου δύο κουήρ άτομα δέχθηκαν ομαδική επίθεση από μεγάλο αριθμό νεαρών ατόμων. Με σύνθημα «να αντιστρέψουμε τον φόβο» οι συγκεντρωμένοι στέλνουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ομοφοβία και τον ρατσισμό.

Ενδεικτικό της μαζικότητας είναι ότι έχει κλείσει και η οδός Μητροπόλεως. Παρόντες στην συγκέντρωση είναι οι Σωκράτης Φάμελλος και Κατερίνα Νοτοπούλου καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα όταν ομάδα ακροδεξιών κουκουλοφόρων κινήθηκε επιθετικά προς τους διαδηλωτές. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από την περιφρούρηση της συγκέντρωσης, τα άτομα κυνήγησαν τους κουκουλοφόρους και σημειώθηκαν συμπλοκές.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο δύο άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας δέχτηκαν ύβρεις, τους πέταξαν μπουκάλια ενώ κάποιοι τους έφτυσαν. Φοβούμενα για την ασφάλειά τους, τα δύο άτομα μπήκαν σε κατάστημα εστίασης της περιοχής. Λίγο αργότερα, συγκεντρώθηκαν οι νεαροί έξω από το εν λόγω κατάστημα και συνέχισαν να τα προπηλακίζουν. Μάλιστα, όταν εξήλθαν από το κατάστημα, οι δράστες πέταξαν μπουκάλια κατά το μέρος τους, χωρίς ευτυχώς να σημειώνεται κάποιος τραυματισμός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί