Μπουρίνια, χαλάζι και πλημμύρες σε πολλές περιοχές της χώρας στο “αντίο” του Μάη! – Βροχές και στην Κρήτη

Μια μέρα πριν την έλευση του καλοκαιριού ο καιρός συνεχίζει να είναι «αναποφάσιστος», αφού ολόκληρη η χώρα ταλαιπωρείται από βροχές και καταιγίδες.

Μάλιστα, σε ακραίες περιπτώσεις, η βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ρυάκια, όπως στη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και στα δυτικά προάστια των Αθηνών.

Βροχές πέφτουν και σε πολλές περιοχές της Κρήτης.

Εξήντα κλήσεις στην Πυροσβεστική

Εξήντα κλήσεις δέχτηκε μέσα σε λίγη ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε το μεσημέρι στην πόλη.

Οι κλήσεις έγιναν από πολίτες που ζουν στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε οκτώ αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια, δύο κοπές δέντρων και μία απομάκρυνση ογκώδους αντικειμένου που παρασύρθηκε από τα νερά.

Καταστροφές στην Πέλλα από το χαλάζι

Στο μεταξύ, μεγάλες καταστροφές αφήνει πίσω του το σαρωτικό πέρασμα της «καλοκαιρινής» κακοκαιρίας στην Πελλα, όπου επλήγησε η παραγωγή, όπως μεταδίδει το voria.gr.

Χωράφια σιτηρών, αλλά και φυτείες με πυρηνόκαρπα (ροδάκινα, βερίκοκα και κεράσια) υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές, σε μια περίοδο που οι περισσότεροι αγρότες της περιοχής ασχολούνται είτε με τη διαδικασία του αραιώματος είτε με τη διαδικασία της συγκομιδής των καρπών.

καταστροφές στην Πέλλα
voria.gr
Φρούτα Πέλλα
voria.gr

Άδειο το λιμάνι του Πειραιά

Μετά το «χτύπημα» της κακοκαιρίας, φαίνεται πως το λιμάνι του Πειραιά «ερήμωσε» από την τουριστική κίνηση της περιόδου.

Πειραιάς λιμάνι κακοκαιρία
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Λιμάνι κακοκαιρία
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Κακοκαιρία λιμάνι πειραιά
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πώς θα κινηθεί ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα για σήμερα.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, εκ νέου την Τετάρτη 31/05 τόσο στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, όσο και σε νησιωτικά τμήματα, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Η αστάθεια αναμένεται να κορυφωθεί μεταξύ 15:00 με 18:00.

χάρτης βροχοπτώσεων
Meteo

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί