Η εθελοντική ομάδα «Προαγωγή Υγείας» στο ΓΕΛ Μελεσών

Το ΓΕΛ Μελεσών είχε την χαρά να υποδεχτεί από την εθελοντική ομάδα «Προαγωγή Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, πέντε φοιτητές της Ιατρικής, την Σταυρούλα Πανταζοπούλου, την Νικολέτα Κουκουριτάκη, την Ελένη Πέρου, τον Γιώργο Μάριο και την Λένα Κουτσαβέλη, την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών κυρίως, πάνω σε θέματα που αφορούν την αντισύλληψη, τους τρόπους μετάδοσης Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΣΜΝ), καθώς και για την πρόληψη και προστασία από αυτά.

Η ομάδα «Προαγωγή Υγείας», απευθύνεται σε μαθητές Δ/θμιας Εκπαίδευσης και αφορά σε ενημερωτική δράση, που υλοποιείται από εκπαιδευμένους, εθελοντές φοιτητές της Ιατρικής Σχολής με κύριο στόχο την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα που άπτονται της προστασίας της υγείας τους.

Η δράση διήρκησε δυο διδακτικές ώρες και την παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι μαθητές όλων των τάξεων. “Ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας ανάλογες δράσεις που προάγουν την ανάγκη ανάληψης ατομική προσωπικής ευθύνης σε θέματα προσωπικής και δημόσιας υγείας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΛ Μελεσών.

Φωτογραφίες από τη δράση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί